Aktuellt

Inställt!

Inte helt oväntat, men igår kom beskedet: Backyard Ultra Sydkusten i sommar är inställt. Och jag bockar av min femte inställda grej i år, efter Barcelona marathon, löparresa till Portugal, SimrisUltra/ÖST och Stockholm marathon.

Börjar man räkna på det är det stora pengar som är ute och flyger. Och det är intressant vilka olika regler som gäller för olika event.

Barcelona: loppet flyttas fram till oktober och jag får välja om jag vill starta då eller vid nästa års upplaga i mars 2021.
ÖST: inga pengar återbetalas. Men man får förtur till 2021 och rabatterad startavgift med 30%.
Portugal: val mellan att boka om eller att få pengarna tillbaka. Ombokning belönas med ett presentkort på Runner’s Store.
Stockholm marathon: loppet flyttas fram till september och startplatsen med. Inget alternativ att få pengarna tillbaka eller starta gratis nästa år. Inte ens om man redan är anmäld till ett annat marathon den dagen i september…
BUS: Två val. Att efterskänka pengarna och därigenom få en t-shirt, gratis deltagande i virtuella lopp, rabatt på skor och förtur till nästa års lopp. Eller att få tillbaka 50% av startavgiften.

Olika arrangörer, olika lösningar. Och svåra beslut för mig att fatta…

Barcelona valde jag att flytta till mars nästa år. Efter en miljon förhandlingar med mig själv. För att man aldrig vet om Danmark har vågat öppna dörren tills oktober, och jag behöver till Kastrup… Och för att jag tror det är lättare att sälja en plats i mars, ifall jag skulle välja att inte åka.

ÖST: nästan skönt att slippa fundera. Man skulle kunna gnälla över att inte få en krona tillbaka men som mindre arrangör förstår jag läget. Jag klandrar ingen.

Portugal: flyttade fram till mars 2021. Det var inget svårt beslut. Det svåra beslutet var att shoppa upp presentkortet på Runner’s store. Eftersom jag typ inte sprungit på två månader har jag ju ingen aning om vad jag behöver! Men har förstått att vintertights inte är aktuellt längre… Så hit me, vad behöver jag?

BUS: Jag behöver varken en t-shirt eller gratis deltagande i ett virtuellt lopp som jag inte kan springa. Jag behöver heller inga Hoka-skor eller förtur till nästa år. Jag är ju världsmästare på att klicka hem startplatser när det är bråttom. Logiken säger att jag därför borde ta pengarna tillbaka. Men alltså. Jag vill ju ha kvar BUS. Jag vill ha kvar Petra och Marcus som lopparrangörer.  Vad fasen, en t-shirt till kan väl inte skada! Förmodligen min dyraste t-shirt ever,  men det f¨år det vara värt. För att inte riskera att bli utan BUS framöver!

Hur tänker du med allt som ställs in och dina förlorade pengar?

 

7+

5 Kommentarer

 • Svara
  ingmarie Nilsson
  19 maj, 2020 kl 20:30

  På ett vis kanske det är ”tur” eller vad man ska säga att det är som det är för din del om du ändå inte hade kunnat kuta. Nu får du s a s en andra chans. :-)
  Jag har (ännu) inte förlorat några pengar. Det är fördelen med att inte planera så långt i förväg antar jag. :-)
  jag tycker synd om de som kanske sparat pengar under en längre tid för att kunna vara med på något (en del lopp är ju vansinnigt dyra!) men annars tänker jag att det är just bara pengar…

  0
 • Svara
  Sten-Åke Persson
  20 maj, 2020 kl 09:43

  väntar på ett svar från Mora den !8/6 om det blir något ultra lopp

  0
  • Svara
   Anna
   23 maj, 2020 kl 07:17

   Ska du springa? Coolt!

   0
 • Svara
  Johanna
  20 maj, 2020 kl 20:28

  Ändå lite bra tajming med höften! Två fel gör ju inte ett rätt, men ändå bättre att Corona och höfttrassel kommer samtidigt än att det sprider ut sig så du missar dubbelt så mycket.

  Med inställda lopp och förlorade pengar tänker jag såhär: för det mesta har jag ändå anmält mig ett tag innan och lite ”glömt bort” att jag lagt de pengarna. Så kan det hjälpa en liten arrangör att klara sig (som ÖST) så är det solklart för mig att de ska ha kvar anmälningsavgifterna för att fixa alla kostnader. Vissa av de större är jag mer fundersam till hur man inte kan ha marginaler, och tycker att de åtminstone kan ge alternativet att antingen ta platsen på det framskjutna loppets nya datum eller till nästa års upplaga. Tycker både Stockholm och Paris var snåla med att inte erbjuda den valmöjligheten faktiskt!

  0
  • Svara
   Anna
   23 maj, 2020 kl 07:20

   Eller hur, man får tänka så! Speciellt dåligt av stockholm när de som var anmälda till stockholm halmvarathon fick flytta till nästa år pga krocken, men inte vi som var anmälda till hbg samma datum.
   Jaja. Men som sagt, man har ju glömt att man betalat pengarna (även om det i det här fallet var typ 2 veckor innan corona…).

   0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.