Aktuellt

Ertappad av rapsbonden…

Jag sticker hemifrån innan tuppen. Klockan är 06.00 och jag ska cykla 50 km innan dagens första Teams-möte. Inte en människa är ute. Utom rapsbonden…

raps Jag har bara 8 kilometer kvar och har klarat mig nästan hela vägen utan att stanna och fota rapsen. Sen blir frestelsen för stor. Jag. Måste. Fota. Trots att kamerarullen är sprängfylld av illgula bilder.

Hoppar in en meter i fältet. Noga med var jag sätter fötterna. Photoshooten kan börja.

Så kommer en bil smygande. Jag tar ett snabbt skutt ut ur fältet och fotar från kanten istället. Bilen saktar in. Stannar…

Så kommer rapsbonden ut. Eller hans bondmora. Undrar vad jag gör…

Hon har sett mig från sitt fönster och i ilfart dragit ut med bilen för att undersöka saken.

Men hallå. Vad gör man liksom i ett rapsfält? Det är inte så att jag tänker stjäla raps till min hemliga rapsoljefabrik eller plocka rapsblommor till en tjugo år försenad brudbukett.  Jag ska ju bara ta bild 814 för i år. Innan det blommar över.

Men rapsmänniskan är inte arg. Hon är supertrevlig och tycker också raps är fint. Speciellt mot blå himmel. Hon tycker backen ser brant ut som jag är på väg mot och vi önskar varandra en trevlig dag.

Ett morgonmöte innan frukost. Oväntat. Lite läskigt först men trevligt sen. Men jag undrar ändå. Kontrollerar hon alla som stannar och fotar? Och vad har hänt på rapsfältet som gör att hon känner sig tvungen att göra det….? Vad tror du?

 

9+

4 Kommentarer

 • Svara
  Nina
  10 maj, 2020 kl 14:28

  Sedan Tareq Tayler i Trädgårdstider tipsade om vad gott det är med rapsblommor får de nog inte ha sina blomster ifred, så inte konstigt att de kollar upp folk som rör sig i fälten …

  0
  • Svara
   Anna
   11 maj, 2020 kl 05:52

   Ahhhh, nu fattar jag! Nästa gång jag blir ertappad ska jag fråga om jag får smaka en :D

   0
 • Svara
  Daniel
  29 maj, 2020 kl 08:44

  Det sker mycket stölder på lantbruk, verktyg, maskiner och insatsvaror. Hon har nog sett dig innan och vill ha lite koll.

  0
  • Svara
   Anna
   29 maj, 2020 kl 19:22

   Jag tänker mest att det skulle vara väldigt jobbigt att cykla därifrån med en stulen traktor på släp :D
   Fast jag fattar. Hon kan ju inte veta hur fånigt förtjust jag är i raps. Och hur försiktig jag är bland plantorna. Skulle aldrig kliva på en. Har hört om att folk kör ut med bil i fältet för att fota, så det är väl bra att de har lite koll!

   0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.