Aktuellt

Den där paniklådan

Jag har fyra lådor med träningskläder. Tänkte börja rensa den ena…

Plastbacken modell XL kom till när garderoben var full, och rymmer mina löparkläder. Men alltså, den tar upp hela golvet i tvättstugan. Jag MÅSTE bli av med den.

Häller ut allt på golvet i övertygelsen att bara de träningskläder jag använt de senaste året får följa med ner i min nya bantade träningsklädeslåda. Tanken är fin. Men träningskläder är minnen. Och jag har svårt att skilja mig från dem…

Det är tröjan från mitt första marathon.  Och tröjminnet från ett iskallt marathon några år senare. Det är Sverigetröjan som är bra att ha den 6 juni varje år. Och den där röda som passar till tomtelöpningen. Det är den rosa helsingborg-marathon-måste-ha-tishan och den där kjolen med så många praktiska fickor…  Och alla års helsingborgmarathontröjor. Som jag kommer att behöva till instagram-inäggen vid alla jubileum på min väg mot 30 raka Helsingborgmaror.

Det är min sprillans nya klubbtröja som aldrig blivit använd, mina tights från 1998 som jag bara använder hos sjukgymnasten, och ett minne från New York 2012. Loppet som aldrig blev.

Alltså hur kan man skiljas från allt det här?

Är du bra på att slänga träningskläder?

9+

12 Kommentarer

 • Svara
  Malin
  25 maj, 2020 kl 18:53

  Det vill jag nog påstå att jag är. Allt som inte sitter skönt eller som inte används åker ut. Det ska nog tilläggas att jag inte har sprungit något lopp på väldigt länge och jag inte brukar koppla känslor till klädesplagg. Istället använder jag plaggen tills de är helt utslitna och måste bytas ut mot något nytt

  0
  • Svara
   Anna
   26 maj, 2020 kl 17:43

   Sån vill jag också bli! Jag tänker alltid… ”det kan vara bra att ha” :D

   0
 • Svara
  elsa
  25 maj, 2020 kl 20:09

  haha, jag är ungefär lika dålig som du på att slänga kläder pga minnena de bär med sig. jag har så många slitna tröjor från diverse lopp som jag aldrig använder.

  0
  • Svara
   Anna
   26 maj, 2020 kl 17:45

   Men då borde vi kunna ha en minneslåda långt ut i förrådet. Att plocka fram och minnas på 82-årsdagen. Men som inte behöver ta plats i det allmänna vardagskaoset eftersom det ändå inte ska användas….
   Nästan nobelpriset på den idén :D

   0
 • Svara
  Annelie
  25 maj, 2020 kl 20:27

  Slänga kläder är inte min grej. Men ge till second hand. 👍

  Nu har jag börjat jogga! Älskar det och bäst av allt, rygg och annat verkar hålla när jag nu börjar låååångsamt. Dock vore det ju trevligt att få till lite teknik. Har du några få tips, typ 2. För mer klarar jag inte hålla i huvudet. 🙈 hittills försöker jag fokusera på ”sternum står” och korta steg. Vilket kanske är bra skademässigt men inte helt naturligt. Än. 🙂

  0
  • Svara
   Anna
   26 maj, 2020 kl 17:48

   Korta steg brukar vara en bra början. Då brukar mycket falla på plats automatiskt, t ex att foten hamnar mer under dig. Naturligt känns det aldrig när man tänker på vad man gör :D Det löser sig när det liksom går per automatik.

   0
 • Svara
  Hannas krypin
  25 maj, 2020 kl 21:09

  Nej jag är värdelös på att slänga träningskläder. Kan inte ens göra mig av med de som är trasiga i knäna… Så jag förstår dig.

  0
  • Svara
   Anna
   26 maj, 2020 kl 17:49

   Skönt att jag inte är ensam!

   0
 • Svara
  ingmarie Nilsson
  25 maj, 2020 kl 22:15

  Typ proffs! T o m slängt mina landslagskläder! Men främst slänger jag utslitet. Är det helt så skänker jag bort det

  0
  • Svara
   Anna
   26 maj, 2020 kl 17:49

   Meh! Vilken stjärna. Det där ska du få lära mig en dag :D

   1+
 • Svara
  forsbackarunner
  26 maj, 2020 kl 15:34

  Verkligen inte. Har kanske slängt 2-3 funktionströjor genom åren samt några shorts såklart där gummibanden gått döden till mötes.

  0
  • Svara
   Anna
   26 maj, 2020 kl 17:49

   Haha, ännu ett hopplöst fall! Underbart!

   0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.