Aktuellt

Valborg

Det var längesen man hängde i stadsparken på Valborg. Jag kan inte ens komma ihåg vad jag brukar göra på Valborg. Därför vet jag inte om Valborg the corona-style är speciellt annorlunda än den brukar.  För att få svar på frågan om vad jag brukar göra söker jag i arkiven. Bloggen alltså. Dagboken som vet allt.

2019
Joinar #helaskånesoverute och sover i vindskydd. Med brasa, om än inte majbrasa. En sånt perfekt sätt att fira Valborg, att vi hade planer för en favorit-i-repris i år. Men vädergudarna ville annorlunda. Annars ska man ju umgås utomhus har jag hört…

2018
Firar med snorig näsa och konstiga utslag över hela armarna. Det var ju ett lagom fancy sätt att fira. Förhoppningsvis gör jag inte om det…

2017
Firar Valborg med två långpass på två dagar. Helt Corona-säkrat och fantastiskt kul. Det borde man göra oftare!

2016
Frångår alla traditioner och springer lopp. Halvmara på Sydkusten som tyvärr ej längre finns. Säkerligen fler än 50 personers folksamling. Men dåförtiden fick man ju sånt!

2015
Åker gummibåt på löpar-resa i Kroatien. Alltså those were the days. Det är en Valborg jag mer än gärna tar copy paste på!

2014
Smider planer på ett veggo-cafe´. Inte ett ord om löpning. Kan bero på att jag har ett brutet nyckelben efter en cykelkrasch två veckor tidigare. Då är ju fika och mat bästa trösten…

2013
Valborgslyxen 2013 består av…. löpning. Alltså var är majbrasorna?

2012
Låg jag platt på altanen i gassande sol, efter en massa hemmaträning. Gassande solen alltså, var tog den vägen?

2011
Sydkustloppet igen.  En tradition som hade varit värd att bevara. Bästa sättet att fira Valborg ju.

2010
Firar en blöt Valborg. Så som jag kunnat göra idag. Om jag inte varit så bekväm…

2009
Slösar min Valborg på att vara arg. På en stegräknare. När man kunde ha grillat. Vilket tragiskt år…

2008
Firar att jag blivit frisk från förkylning mer än själva Valborg. Och ja, det är ju faktiskt viktigast att vara frisk! Klok som en bok redan 2008.

2007
Präktighetsbloggens storhetstid. Då jag ville frälsa världen från Sauna-belts även på självaste Valborg. Men jag ljög ju inte. Ingen blir lycklig av Sauna-belt. Inte ens 2020.

Nu är det förvisso en träningsblogg men borde jag inte ha besökt en enda brasa på alla dessa år? Och frågan är vilket av alla firanden som var det bästa?  Vilket hade du valt?

8+

4 Kommentarer

 • Svara
  Emma
  30 april, 2020 kl 21:53

  Jag röstar på sydkustloppet. Sprang också det 2011 (tror jag). Det var ett roligt lopp och min första halvmara under 2h.

  0
  • Svara
   Anna
   4 maj, 2020 kl 15:42

   Älskade det loppet. Bästa blandningen av alla underlag! Vårväder och chill i gräset efteråt! Så bäst!

   0
 • Svara
  Johanna
  30 april, 2020 kl 23:21

  Alltså Sydkustloppet, jag sörjer att jag aldrig lyckades tajma in det. Var på väg ett par år innan de la ner men det kom alltid något annat i vägen. Sjukt kasst! Hoppas på att det återuppstår!
  Själv saknar jag brasan och körsången och får erkänna att jag grät mer än en skvätt när jag såg P2s klipp på facebook med flera hundra sångare som sjunger Vintern rasat från varsitt vardagsrum och sedan blivit ihopklippta. Så fint!

  0
  • Svara
   Anna
   4 maj, 2020 kl 15:43

   Vet inte ens vem som arrangerade det. Men hoppas de tar upp det igen! Tyckte supermycket om det!

   0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.