Aktuellt

Soma Move

Det verkar som hemmalivet blir långvarigt. Idag shoppade Fredrik loss på träningsredskap medan jag lekte flygande spindel på vardagsrumsgolvet.

Vi pratar SOMA. Träningsformen som inte kräver ett enda redskap förutom en matta. Har tränat det från och till tidigare men eftersom Nordic Wellness inte har det på repertoaren så har det fallit i glömska. Tills jag hittade 6 gratisträningspass på internet.

Jag står redo på mattan innan tuppen vaknat. Mittemellan gröten och morgoncappuccinon för att vara exakt. Trycker på play.

Det börjar lugnt och fint med rotationer och töjningar. Väcker kroppen. Precis så där man vill ha det på morgonkvisten. För en sekund förleds jag att tro att det ska bli en osvettig historia men jag har fel. Intensiteten byggs på så där smygande att jag liksom inte märker det. Förrän svetten rinner längs ryggen,  hjärtat dunkar bakom bröstbenet och jag plötsligt förvandlats till en hoppande spindel. I rörelser som utmanar både styrka, kondition och rörlighet. Som lurar en att känna sig stark och kraftfull. Till och med lite smidig emellanåt.

Ger mig själv godkänt både som lejon och spindel faktiskt! Till och med Kung Fu känns som min grej just idag!

Alltså så här: Har du inte provat SOMA så gör det. Speciellt om du är löpare. Det är grymt för rörligheten. Och gratis är gott.

Nu återstår att se vilka redskap som kommer på posten. Och om man kan leka djurpark med dem!

12+

7 Kommentarer

 • Svara
  A-mamman
  2 april, 2020 kl 15:32

  Vi har ett pass med tränarna vid jobbet (numera via datorn) som heter Flow. Jag kände mig lite proffsig som sa till instruktören att det påminde en del om Soma Move. Ja, det är ju det, svarade han… Då hade jag bara kört ett testpass för flera år sedan men nu svettas jag ibland på tisdagarna i dessa flöden.

  0
  • Svara
   Anna
   2 april, 2020 kl 19:18

   Underbart ju! Jag tokgillar det. Lyxigt att ha det på jobbet. Jag har ju bara 6 korta pass på internet. och jag börjar kunna dem bak och fram nu :D

   0
 • Svara
  Cecilia Sandström
  2 april, 2020 kl 20:36

  Nu har jag också kört ett Soma-pass, tack för gratistips!

  0
  • Svara
   Anna
   3 april, 2020 kl 22:14

   Kul! Vad tyckte du om det?

   0
   • Svara
    Cecilia
    6 april, 2020 kl 19:58

    Skönt. Och kul med variation, men tänkte köra ett andra pass idag, men de var nu bortplockad (av förståeliga skäl). Ingen fara för dagens träning, jag har tillgång till annat, men hade ändå sett fram emot just ett sådant pass.

    0
    • Svara
     Anna
     7 april, 2020 kl 22:15

     Nejmen neeeej, vad synd! Då får man leta upp något annat kul!

     0
 • Svara
  Sleeves
  3 april, 2020 kl 12:58

  Det som jag ogillar mest med dagens situation (förutom att folk dör och att ekonomin går ått h*lvete då) är att jag inte kan träna min sport, BJJ. (Dvs pyamasbrottning med starka grabbar och tjejer). Att hitta motivationen att köra pass hemma är för mig väldigt svårt. :(

  0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.