Aktuellt

Social distansering när den är som bäst

Social distansering kommer definitivt bli nyordet 2020.  Det kan vara trist emellanåt men faktiskt också helt underbart!

Som när man tar cykeln till utelunchen. På vägen möter jag en traktor och ett par cyklister.  (Tyvärr också 25 motorcyklar som förstör hela naturupplevelsen med sitt högljudda smattrande men jag har valt att förtränga dem lite…).  Himlen är blå och luften ljum. Det är vår. och för en stund glömmer jag all Corona i världen. Befriande.

Cykeln tar mig till Söderåsen. En ås är per definition uppför. Ett faktum jag förträngt en smula när jag väl når dit. Banläggaren har dessutom behövt lägga en extrakrok för att vår lunchdejt ska synka i tid, och den går naturligtvis ner och upp igen. Två ordentliga backar för lunch alltså.

Vi undviker standardställena. Där de socialt distanserade flytt nu när man inte ska gå på köpcenter.  Passerar de fulla parkeringsplatserna och hittar en plats i enskildhet. Korkar upp en termos med indisk gryta och slänger upp de färdigpreppade mackorna på smörgåsgrillen.

Här behövs inga riktlinjer om avstånd. Vi har all plats vi behöver. Bara fåglarna gör oss sällskap.

Social distansering när den är som bäst!

20+

3 Kommentarer

 • Svara
  ingmarie Nilsson
  5 april, 2020 kl 21:10

  Perfekt! Och vackert!

  0
 • Svara
  Johanna
  6 april, 2020 kl 00:09

  Underbart! Vitsippetider är min bästa tid! Läste i tidningen att de skickat ut väktare till Bokskogen för att hålla reda på folk och parkeringarna. Då är det bra att man har sina lite mer hemliga ställen!

  0
  • Svara
   Anna
   7 april, 2020 kl 22:12

   Får nästan panik när det är köpcenterfeeling i skogen. Då springer jag fort åt andra hållet :D

   0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.