Aktuellt

Vasaloppscykling – check!

När tar på sig uppdraget att leda ”Vasaloppscykling till förste man är i mål” vet man aldrig riktigt hur länge man kommer att få sitta där. Idag blev det länge…

Det var många år sedan jag Vasaloppscyklade mer frekvent och då brukade vi hålla på mellan 3:45 och 4:05. Det var på den tiden det var fina spår och inga ymninga snöfall i Dalarna. Mentalt är jag inställd på fyra timmar när jag sätter mig i sadeln. Men vi kommer inte längre än till Smågan innan jag förstår att det här kommer bli en lång historia!

Upplägget är korta pauser i alla kända Vasaloppsdepåer och Smågan är först ut. Vi följer loppet på storbild men förundras över att de inte visar täten. Smågan bör vara här inom 5 minuter och fortfarande visas bara motionärer som hankar sig upp för loppets första och mest välkända backe. Vi behöver veta när täten passerar Smågan, inte när en random motionär står still i en backe! Det vore ju katastrof att missa första fikapausen…

Ser slår det oss att vi tittar på fel sändning. Svensson goes vasaloppet. Hinner ändra och kommer in i rätt sändning bara ett par sekunder innan täten passerar första röda strecket.

Det blir den största incidenten för dagen. I övrigt flyter det på fint. internet fungerar och musikanläggningen klarar luftfuktigheten. Vid ett par tillfällen får jag gömma mig bakom skämskudde. Då när musiken från 2012 går helt bananas. Banan alltså. Sean Banan. Ja ni fattar.

4 timmar och 25 minuter sitter vi där. Växlar mellan tillfälliga dippar och känslan att vara starkast i stan. Mellan hopp och förtvivlan. Men allt är glömt. Så här ett par cappuccino senare är det bara ett enda stort skimmer som är kvar. Vad kul vi hade!

Och i Dalarna fortsätter de sanna hjältarna. De som har flera timmar kvar. De som inte ännu kan unna sig obegränsat med cappucino. Heja dem!

10+

Inga kommentarer

    Kommentera

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.