Aktuellt

Snorsport?

Att cykling är en snorsport blev alldeles tydligt för mig igår. Att löpning och skidor är det samma vet väl alla. Men frågan är vart snoret tar vägen? Läser världens roligaste tråd på Facebook, som uppenbarligen kom till pga denna artikel:

Vi snackar näsduk vs utblås i det fria. Och kommentarerna flödar. Vissa tycker det är äckligt att blåsa rakt ut medan andra tycker det är minst lika äckligt att stoppa ner en snorig näsduk i fickan och sedan plocka upp den igen och snyta lite till…

Jag tänker att det beror lite på omständigheterna. Ensam på min cykelrunda snyter jag över axeln. Eftersom jag ännu inte fått helt kläm på tekniken hamnar det mesta på axeln och DET är äckligt. Som tur var träffar jag ingen.

Lyckas jag beräkna vindstyrka och vindriktning rätt och därmed väljer rätt axel att snyta mig över tycker jag inte det är äckligt alls. Så länge ingen cyklar precis bakom. Det samma gäller löpning och annan snorsport. Då tycker jag faktiskt den där återanvända näsduken är värre.

Däremot skulle jag ju inte blåsa rätt ut när jag går på stan eller på promenaden med sällskap. Eller för den skull inomhus….

Så vad säger ni: lider jag av aningslös egoism och bristande empatisk förmåga? Eller är det ok att smygsnora?

12 Kommentarer

 • Svara
  Magdalena
  23 mars, 2020 kl 20:13

  Så ok att smygsnora. Själv är jag stolt användare av tekniken och snyter ut i luften!
  Med teknik är det ju hygieniskt, inget kladdigt papper som ska förvaras.

  • Svara
   Anna
   24 mars, 2020 kl 21:35

   Kladdiga snorpapper är det läskigaste som finns. Förutom återanvända tygnäsdukar som folk stoppar i fickan och återanvänder. Då snorar jag hellre på axeln. Fast det är klart fräschare om man behärskar tekniken. Får öva lite :D

 • Svara
  Johanna
  23 mars, 2020 kl 21:49

  Tänker som du! Smygsnorar definitivt både på cykel och på löpturer om jag är ensam och har koll på att ingen är bakom. Springer jag med folk kan jag springa åt sidan och snora lite. Men jag skulle ALDRIG göra så på stan helt random eller på promenad, det hör inte till.

  • Svara
   Anna
   24 mars, 2020 kl 21:36

   Skulle se rätt konstigt ut om man bara gick och snorade helt random. Jag tycker vi har en bra nivå på det hela :D

 • Svara
  Catarina
  23 mars, 2020 kl 23:01

  Jag är en baddare på att smygsnora! Försöker att inte göra det bland folk men ibland glömmer jag bort mig. Som när dottern satt i barnsadeln och utbrast:
  -Men mamma, jag vill inte ha mer snor i ansiktet!
  Sen dess har jag försökt skärpa mig.

  • Svara
   Anna
   24 mars, 2020 kl 21:37

   Haha! Din dotter lärde sig cykla själv på en eftermiddag sen va? :D

 • Svara
  Helena
  23 mars, 2020 kl 23:53

  Näsdukstjej här. Har aldrig fått till smygsnorandet men tycker egentligen att det är riktigt äckligt så har inte heller tränat ;)

  • Svara
   Anna
   24 mars, 2020 kl 21:42

   Äntligen nån som är fräsch. Så du balanserar upp för alla oss andra äckelpellar :D Om man lyckas passera axeln är det ju inte så äckligt, men man måste öva mer än vad jag har gjort…

 • Svara
  A-mamman
  24 mars, 2020 kl 07:55

  Såklart man kör skidåkarsnytning om man är mer eller mindre helt ensam ute. Jag blir alltid snörvlig om jag går eller springer när det är kyligt i luften, så snor kan inte undvikas.

  • Svara
   Anna
   24 mars, 2020 kl 21:43

   Jag är alltid snorig när det är kallt eller blåser, superstörigt! Man måste ju få göra sig av med eländet :D

 • Svara
  Daniel
  24 mars, 2020 kl 09:35

  Snyta sig på kredit sa man när jag var liten!

  • Svara
   Anna
   24 mars, 2020 kl 21:44

   Haha, det har jag aldrig hört! Men det är säkert skånskt :D

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.