Aktuellt

Lyckan i att inte vara inlåst…

Till skillnad från Italien, Frankrike och Spanien har vi ju oändliga möjligheter att få vårt träningsbehov tillgodosett. Vi kan springa var som helst, om än inte med alla 500 (edit: 50…) vänner samtidigt. Vi kan cykla var som helst, passera kommungränser utan att bli stoppade av polis. DET mina vänner är lyxigt.

Följer några italienska löpare på Instagram och läser om deras alternativa träning. Löpning i trapphus, runt husknutar och långpass i vardagsrum… Det ena mer kreativt än det andra.

I vissa länder får man röra sig  i en radie på en kilometer från hemmet. Det kan med rätt förutsättningar och inga hus i vägen bli en snygg geometrisk cirkel med omkretsen 6 km. En helt ok runda. Om man tar den några gånger.

Men lyckligast är då den som har sitt hus på rätta stället. Som slipper springa i ett villaområde eller på motorvägar,  utan kan få ihop sina meter längs havet eller i skogen.

Undrar om Hemnet har någon sökfunktion där huset ritas ut på karta med 1 km-radie inritat? Jag tror det är en affärsidé….

9+

4 Kommentarer

 • Svara
  pernillabredolt
  29 mars, 2020 kl 09:12

  Jag hade tagit ett med bra 1KM radie direkt. Men nu ska jag ut till skogs på söndagspromenad. Sparar springandet tills kvällen då det vankas fotbollsmatch för min del. Brukar skramla ihop en del kilometer på 90 minuter… :) Ha en härlig söndag!

  0
  • Svara
   Anna
   29 mars, 2020 kl 19:10

   Söndagspromenad är guld! Tog också en och blev aningens chockad av att hitta SNÖ i skogen. Hur galet? :D

   0
 • Svara
  ingmarie Nilsson
  29 mars, 2020 kl 19:33

  Jag lider med alla som har ”husarrest”. det är tur i oturen att jag inte är kvar i SA för de har utegångsförbud till 14/4!!! Tre veckor totalt . Till en början. Inte klokt ju. Folk kommer bli sjuka av det…

  0
  • Svara
   Anna
   30 mars, 2020 kl 15:05

   Ja fy tusan! Så skönt att ni hann hem!

   0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.