Aktuellt

Bilderna ingen vill se på instagram…

Mitt i toapappershysterin tar jag mig friheten att koppla bort Corona för en stund och slö-klicka på virusfria länkar som passerar i mitt flöde. Jag väljer bort smittskyddsläkare och stängda gränser för att läsa om de 5 bilder som ingen vill se på instagram.

Träningsbilder.
Etta på topplistan är träningsbilder. 41% av befolkningen vill inte se andra träna. Vilket fail. Alla mina bilder är träningsbilder. En snabb titt i mitt flöde och jag ser: löparskor, skogsrundor, leriga underlag, löparskor med havsutsikt, löparskor i hallen, löpare vid vattenfall, löpare vid översvämmad å, löpare i Umeå och löpare på Tjörnarparen. Och lite nummerlappar och medaljer…  Emellanåt är det en liten cappuccino som letar sig i flödet men DEN får inga likes. Mina följare vill uppenbarligen hellre se svettiga löparskor än cappuccino. Men de tillhör kanske de 59 % som faktiskt gillar träningsbilder!

Selfies.
34% ogillar selfies. Scrollar en vända till. Alltså jag har rätt många selfies.  Alltid från samma håll för att jag bara kan hålla telefonen med höger. Och precis alltid med samma ansiktsuttryck! När jag tänker efter tycker jag det är rätt trist med konton som bara består av likadana selfies. Får nog tänka om lite här, lära mig fota med vänster…

Mat och dryck.
28% tycker det är stentråkigt att se vad andra äter och dricker. Det förklarar kanske varför mina cappuccinobilder aldrig går hem trots att de är vackra som tusan. Själv gillar jag att se vad folk äter. Kanske inte en random frukostgröt men när folk äter på fancy restauranger. Man kan aldrig få för mycket tips om bra mat och kaffe!

Andras kollegor.
21% vill inte se bilder på andras kollegor. Det betyder att 79% vill. Alltså hallå. Det låter ju sjukt ospännande. Ett instaflöde med vänners kollegor. Då hamstrar jag hellre toapapper!

Barn.
18% vill inte se barnbilder, och vill man inte det kan man följa mig. Mitt insta är ganska barnfritt. I alla fall om man tänker blöjbarn, och allehanda småttingar. Mina barn flashas bara om de råkar springa med mig. Annars slipper ni dem för de mesta.

Men vad är det egentligen vill folket se? Tomma butikshyllor på ICA helt uppenbarligen men enligt artikeln jag slöläser är det semester, naturbilder och sevärdheter som gäller. Och vänner och familj. Fast då utan barn och kollegor…

Semester blir det ont om framöver. Hade tänkt fylla mitt instagram med semester i både Barcelona och Portugal, men Corona ville annorlunda. Så tough luck därute, det blir nog mest löparskor ändå.

Eller kanske den nya kategorin, bilder från hemmakontoret? Helt fritt från kollegor. Från i morgon är jag nämligen inte välkommen på jobbet. Och tänk vad mycket man hinner springa på den sparade pendlingstiden….

11+

4 Kommentarer

 • Svara
  ingmarie Nilsson
  15 mars, 2020 kl 18:36

  Själv tänker jag att 1: jag gör det för min egen skull (bra dagbok) 2: jag lägger ut sånt jag själv blir glad av 3: vem bryr sig vad andra tycker? ;-)

  1+
  • Svara
   Anna
   16 mars, 2020 kl 22:10

   Haha, tänker samma. Bryr mig inte ett dugg egentligen :D

   0
 • Svara
  Cecilia
  15 mars, 2020 kl 20:36

  Va, vill man inte se tränings- löparbilder🙃 Jag älskar.

  0
  • Svara
   Anna
   16 mars, 2020 kl 22:11

   Fattar inte heller. Men så följer jag mest löparkonton också :D

   0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.