Aktuellt

Barcelona och bristen på info…

Jag skulle springa marathon i Barcelona nästa söndag. Enligt Svenska Dagbladet ska jag inte det

barcelona marathon

Jag har inte fått något mail med information från arrangören. Googlar jag det hittar jag bara träffar från olika tidningar. På Barcelona marathons hemsida räknas det fortfarande ner till loppet den 15 mars och det är fullt möjligt att anmäla sig.

Jag är inte världsmästare i kommunikation men det här känns lite konstigt. Tillsvidare tar jag allt med ro.  Jag hinner inte tänka på B-planer när hela huvudet är fullt med Stävie Trail. Därför är det bra om ni tänker för mig så länge. Så har jag plan B klart när jag är åter vid medvetande på måndag morgon.

Så. Ska jag:

 1. Åka ändå, springa natursköna rundor, äta gott och dricka cappuccino. Njuta av våren när resa och boendet är ändå betalt.
 2. Ta Corona på allvar och stanna hemma. Spara pengarna för uteätandet och alla spanska cappuccino och åka tillbaka i oktober dit loppet med all sannolikhet flyttas.

Hur hade du gjort?

2+

7 Kommentarer

 • Svara
  hatten
  7 mars, 2020 kl 16:30

  Deras FB-sida bekräftar: https://www.facebook.com/ZURICHMARATODEBARCELONA/

  Är du eller någon du kommer att träffa de närmaste två veckorna efter återkomst i riskgrupp? Hur jobbigt vore det att undvika att träffa dem i två veckor efter hemkomst? Om det inte känns svårt kan du åka. Om det blir ett stort ingrepp i ditt liv att i värsta fall sitta i karantän hemma, åk inte. Ska själv till Spanien snart, men behöver inte umgås med folk så värst mycket.

  0
  • Svara
   Anna
   7 mars, 2020 kl 22:18

   Alltså jag ska ju på löparresa till portugal veckan efter och sitter ogärna inlåst hemma då :O I övrigt kan jag jobba hemifrån och har inga riskgruppsmänniskor i min närmsta närhet….

   0
 • Svara
  André
  7 mars, 2020 kl 16:32

  När jag går in på deras sida så får jag ett stort fett popup-fönster som informerar om att loppet är uppskjutet till 25 oktober, men den kanske du klickade ner reflexmässigt:-)

  Jag är anmäld till Berlin halvmara och räknar med att även den kommer att ställas in. Jag kommer åka till Berlin ändå; man kan ju alltid turista och dricka öl. Hotellet kan jag avboka, men inte flygresan, så lika bra att åka känner jag.

  1+
  • Svara
   Anna
   7 mars, 2020 kl 22:17

   De hade inte lagt dit den pop-upen när jag var inne :D Då kunde man fortfarande anmäla sig. Jag kan inte ens avboka hotellet….

   0
 • Svara
  ingmarie Nilsson
  7 mars, 2020 kl 19:39

  Jag hade gjort det jag känt för. :-) Är båda alternativen uteslutna?

  0
 • Svara
  Löparlisa
  7 mars, 2020 kl 20:56

  Som nån skrev här ovanför: fundera över karantänkonsekvenser! Spanien är på nåt fyra över antal smittade i Europa, och det kan eskalera snabbt.
  För dig personligen är risken sannolikt skitliten även om du skulle bli smittad, men om karantän blir aktuellt? Jobbdeadlines? Familj som planerat en massa?

  0
 • Svara
  Johanna
  8 mars, 2020 kl 20:45

  Nä jag hade inte åkt i nuläget, det verkar kunna eskalera snabbt och kan man undvika resa tänker jag att det nog är klokt. Även om jag inte själv är orolig för smitta så vill jag inte dra hem den till Sverige och riskera att smitta andra som är i riskgrupperna. Låter göttare att spara pengar och klimat och njuta järnet i oktober istället! 🙌🏼

  1+

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.