Aktuellt

Att springa om…

Ni vet den där personen som springer framför. Som ger dig en känsla att du måste springa om..

Jag är i slutet av min morgonjogg när hon dyker upp. Typiskt fancy klädd. Och mer som en gymlöpare än som en snorlöpare. Jag tänker att jag borde vara snabbare än hon. Jag har ju klassiska löpartights. Utan rump-puff.
Försöker närma mig, men det tar tid. Hon är snabb för att ha sånna trendiga tights.

Jag känner hur andningen ökar medan jag sakta men säkert närmar mig. Hon ser inte ens ansträngd ut. Och hästsvansen vajar sådär perfekt.

Jag ligger bakom ett par hundra meter och samlar kraft.  Och snart ska omkörningen ske. Snart ska tant visa att trassligt hår och tights från löp-affär är snabbare än instagram-hajpade tights.

När omkörningen är gjort har loppet bara börjat. För nu måste man ju hålla undan. Hur pinsamt skulle det inte vara om hon sprang om mig nu? För att hon inte vill bli omkörd av tant med trassligt hår.

Morgonlöpning kan vara riktigt jobbigt vet ni….

20+

3 Kommentarer

 • Svara
  Johanna
  5 mars, 2020 kl 00:18

  Jag hade en liknande upplevelse i våras när min lugna morgonjogg blev ett tröskelpass. Sprang med lätthet om en äldre, grånad herre, men han måste fått djävulshorn för jäklar vilket tempo han satte upp. Och jag kunde ju inte låta honom springa om när jag redan sprungit om, för ja sånt är ju pinsamt. Så jag pinnade på som en galning och det gick bara snabbare och snabbare. Tack och lov vek han av efter ett par kilometer för då var jag rejält andfådd. Det kan verkligen vara dramatiskt på morgonrundorna!

  1+
 • Svara
  A-mamman
  5 mars, 2020 kl 14:46

  Och jag bara undrar vad hon hade för tights? Med vadderad rumpa? Så att det syns att brallorna är vadderade? Hmm.

  0
 • Svara
  ingmarie Nilsson
  5 mars, 2020 kl 19:50

  De där hornen alltså! Jädra vad de kan växa ut snabbt!:-D

  0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.