Aktuellt

Springpaus

Om man läser den här bloggen kan man tro att jag alltid springer. Men det är inte sant. Den här veckan löpvilar jag mig i form. (Med ett undantag).

Pga löpvilan ersätter jag tisdagmorgonens rutinjogg mot ett pass CX WORX. Jag byter bort det meditativa uppvaknandet och den friska utomhusluften mot ett par svidande magmuskler i en svettig gymlokal. Jag byter soluppgång mot lysrör.

Och de löpartankar som oftast är fånigt lyckliga byts mot hemliga gummibandsaggressioner…

Så här. Jag tycker inte om gummiband. Det är oskönt och känns onaturligt. Det sitter inte kvar där det är tänkt och jag får ägna halva tiden att få dit dem under fötterna igen. På rätt sida foten, med handtagen åt rätt håll, och lagom spänt så det varken blir för lätt eller för tungt. En helt omöjlig uppgift. Dessutom är de antingen uttänjda och helt utan motstånd ELLER splitternya så de inte går att dra ut en millimeter. Ge mig en hantel någon!

Anyway. I morgon springer jag sista passet inför Tjörnarparen. Då slipper jag svära över gummiband.

Tycker du om gummiband?

 

8+

8 Kommentarer

 • Svara
  Lomma-Eva
  5 februari, 2020 kl 18:38

  Håller med, man får fokusera mer på att de sitter på plats osv än själva övningen. Men vila sig i form låter kanon, plus en massa god mat förstås så att man inte startar utmärglad😉! Hejar hemifrån på lördag👏! Vädret ser bättre ut än de senaste åren!

  0
  • Svara
   Anna
   9 februari, 2020 kl 14:46

   Verkar som ingen gillar dem….. Les Mills kanske borde prova hitta på ett pass utan.. :D

   0
 • Svara
  Elsa
  5 februari, 2020 kl 19:38

  jag är definitivt team #hatagummiband!

  0
  • Svara
   Anna
   9 februari, 2020 kl 14:46

   Haha en ny hashtag! Gillar den skarpt!

   0
 • Svara
  ingmarie Nilsson
  5 februari, 2020 kl 20:11

  Det beror på… Min PT gav mig ett himla bra program jag körde ett tag. Men såklart jag glömt det…Jag kör mycket axelövningar med gummiband och det är bra!

  0
  • Svara
   Anna
   9 februari, 2020 kl 14:45

   Övningar där man inte måste kämpa för att de ska hålla sig kvar på plats funkar bra. I övrigt mest jobbigt :D

   0
 • Svara
  Hannas krypin
  5 februari, 2020 kl 21:57

  Jag gillar cxwrx men jag gillar inte gummibandsövningarna. Precis som du skriver så stannar ju gummibanden aldrig kvar och lagom till jag fått bandet på plats så ska man byta ben och eländet börjar om. Nej jag är inte kompis med gummiband…

  0
  • Svara
   Anna
   9 februari, 2020 kl 14:44

   Det verkar som ingen gillar gummiband. Undrar varför de envisas med att ha dem….

   0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.