Aktuellt

Medaljer och grejer

Det går från att vara fula standardmedaljer till snygga egendesignade grejer. Från finishertröjor till muggar, mössor, och allehanda roligheter. Men vad vill man egentligen ha?

Jag gillar medaljer som är speciella för ett visst lopp. Det kan vara en snygg i trä eller en på annat vis cool medalj med loppets själ ingraverad. Det ska finnas en tanke bakom och inget man klickat hem ur något standardsortiment, i en katalog som sett likadan ut sedan våren 1972.

Jag gillar egentligen medaljer mer än plaketter för de går att hänga upp. I fall det är något man är stolt över och vill skylta med i den privata tvättstugan.

Av andra finishergrejer tokgillar jag kaffekopp. Den kommer liksom alltid till användning. Minst en gång om dagen. Jag gillar buffar om de inte är för sponsorkladdiga och såklart en finishertröja med stil. Utan loggor…
En träningsväska hade också funkat!

Dagens SIFO:

 1. Vad tycker du om att få?
 2. Vad är det konstigaste du fått?

Finishermössa. Jag fick inte ta den till jobbet för barnen! Fattar inte…

 

7+

14 Kommentarer

 • Svara
  Lisa
  10 februari, 2020 kl 17:27

  Jag älskar medaljer, om de är snygga och unika (typ egengjorda eller tunga) Standard med påklistrad namn göre sig icke besvär
  Finishergrejor; tröja, om den är av vettig kvalitet och av dammodell! Kaffekopp var en bra grej. Gratis foton! Mössa och buff om de är sköna :-) Handduk har jag tänkt att det kanske vore en bra grej, träningshanddukar går ju åt, liksom

  0
  • Svara
   Anna
   11 februari, 2020 kl 17:41

   Gratis foton är ju så himla bäst! Bara för det ska jag se till att fixa det till mitt eget lopp! Tack för att du påminde mig!

   0
 • Svara
  Marina
  10 februari, 2020 kl 18:55

  1. Fina medaljer helst i trä, som superfina från Ängsötrail. Göteborgsvarvet med ny design varje år, som man kan rösta fram tycker jag om.
  2. Salomon 27 K misslyckades fundamentalt, finishertröja var slut i dam S när jag kom i mål. Fick lämna adress och fick en skickad till mig flera månader senare som var en herr S – sjukt stor och i värdelöst material, andas inte alls! Hörde av mig och berättade, fick en rabatt på 40% till nästa lopp. Fantastiskt fint lopp, så springer det igen och hoppas på att de har lite mer koll den här gången…

  0
  • Svara
   Anna
   11 februari, 2020 kl 17:43

   Finns inget värre än när man får herrmodell strl L när allt annat är slut… En gång skulle det ingå ett par ALTRA-skor och man hade beställt i rätt storlek. Ändå fick jag ett par herrskor i storlek 41. Gick inte ens att sälja eftersom de flesta herrar har större fötter än så…

   1+
 • Svara
  Johanna
  10 februari, 2020 kl 20:46

  Alltså jag springer typ inte lopp om jag inte får en medalj🙈😂 Men genomtänkt och unik/stor är kul! De där puttiga som inte ens har årtalet och som ser exakt lika ut varje år (hej Malmöloppet) kan man ju verkligen vara utan. Så helst vill jag ha en rejäl medalj med unik design som man är glad att ha framme i hallen! Annars är välsittande finishertröja och buffar (älskar som bekant Stävies buffar) mina bästa grejer.
  Muggar och prylar är värdelöst tycker jag, de tar bara plats i skåpen och jag är så picky med mina kaffemuggar att jag ändå sällan använder annat än mina speciellt utvalda.

  Kan inte komma på nåt särskilt konstigt jag har fått, men måste erkänna att jag alltid tyckt Midnattsloppet i Malmö har en märklig grej. Det är ju en medalj fast den har inget band så man kan inte hänga upp den, och den är ju så liten att den väl inte kan räknas som plakett? En liten anonym rund sak som man inte vet vad man ska göra av – förslag?

  0
  • Svara
   Anna
   11 februari, 2020 kl 17:44

   Haha, jag kan inte ens komma ihåg hur den medaljen ser ut. Det måste säga allt om hur uppseendeväckande den var… :D
   Man kanske kan sätta den under ett bordsben ifall bordet är vingligt….?

   1+
 • Svara
  Louise
  10 februari, 2020 kl 22:12

  Vill helst inte ha någonting. Tackar nej till det mesta. Det konstigaste jag varit med om står inte jag själv för, men väl maken: efter ett skidlopp en gång fick han en svart skinnfåtölj!!

  1+
  • Svara
   Anna
   11 februari, 2020 kl 17:44

   What?! En skinfåtölj!?!? Kanske hade varit skönt i lördags iofs….

   0
 • Svara
  blåmesen
  11 februari, 2020 kl 08:29

  Medaljen från Winter run som är en reflex tycker jag är käck, då kan man ju faktiskt använda den till vardags utan att känna sig knäpp. Annars tycker jag ”jumpapåsar” av den typen man får av Vasaloppet är användbara, bra skopåsar om inte annat (fast roligare förr när året för loppet stod på påsen). Men dem får man ju oavsett om man fullföljer eller inte.

  0
  • Svara
   Anna
   11 februari, 2020 kl 17:45

   Jag gympapåsar, väskor och skopåsar kan ju alltid komma till användning. Sånt är bra!

   0
 • Svara
  A-mamman
  11 februari, 2020 kl 08:51

  Jag tar inte ens på mig medaljen när jag sprungit lopp och sedan hänger den hemma till ingen nytta. Men jag har förstått att de är viktiga för många! Det bästa jag fått är en Icebugs-buff som jag använt massor, och eftersom det loppet var hemskt (jag var inte helt frisk och kry) så tänker jag ofta att buffen var det enda bra med loppet. En snygg t-shirt som inte skriker loppets namn över hela magen är också bra, om den passar.

  0
  • Svara
   Anna
   11 februari, 2020 kl 17:46

   Tyvärr passar de ju oftast inte av någon anledning… :D Men jag har några favoriter! De flesta ligger dock orörda i lådan i 5 år innan jag slänger dem :D

   0
 • Svara
  Esther
  11 februari, 2020 kl 09:03

  Hej. Lyssna du på dina barn eller andra när de har åsikter angående din klädsel?? Jag har kommit över det senast jag fyllde 40 :-) men nån åsikt hade gällt så hade det ju så klart varit mitt barns, men just nu är han 4 och har själv en väldig intressant klädstil ;-)

  0
  • Svara
   Anna
   11 februari, 2020 kl 17:47

   Haha, nej det gör jag faktiskt inte. Det hör till att skämmas för sina föräldrar!

   0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.