Aktuellt

Jag, en hällöpare

Kombinationen av jetlag och att gå från semesterläge till 150% jobb kom i fatt mig i morse. När jag knyter skorna strax innan sju vet jag inte ens om jag ska orka jogga runt kvarteret. Men det tar sig…

Efter 3 kilometer har jag lyckats öppna ena ögat och strax där efter kommer jag ihåg vad jag heter. Men det är något som känns annorlunda. Jag landar på hälarna. Rullar över fötterna. Som på fornstora dar…

Efter mitt löparknä 2011, det andra på två år, slutade jag springa på hälarna. I början kändes det ofantligt konstigt, för att efter några år (!) bli mitt nya normala. Sen dess har mina hälar inte nuddat mark. Förrän idag. Plötsligt kommer jag inte ihåg hur jag springer. Jag orkar inte komma upp i höften. Jag sitter och springer, med foten långt fram. Svär i kyrkan och allt det där. Inte ett biomekaniskt rätt så långt ögat når.

Öppnar andra ögat men det blir inte bättre. Jag kommer inte upp i steget. Släpar mig runt på en morgonjogg som inte ens förtjänar att kallas jogg. Det var mer som en lufs. Men ändå, jobbet gjort. Och ikväll är det jag som somnar tidigt. Nästa löparrunda vill jag nämligen ha lite fjädring och spänst igen. Det är inte roligt att känna sig som 85 när man bara är 23…

10+

6 Kommentarer

 • Svara
  A-mamman
  9 januari, 2020 kl 11:09

  Läser och tänker: det är ju det jag gör: sitter och springer! Det är därför jag aldrig kan få högre, spänstigare steg och det är därför det aldrig kan se vettigt ut på bild. När jag såg en målgångsfilm en gång insåg jag förfärat att jag såg ut som en tant som bajsat på dig. Tänk dig den stilen så har du mig (särskilt när jag blivit trött efter en mil). Så – hur kommer man upp?? Hur orkar man springa så att man ser pigg och framåt ut? Ibland när jag ser bilder på IG så tänker jag att de måste vara fejkade, att ingen människa kan springa sådär naturlig.

  0
  • Svara
   Anna
   9 januari, 2020 kl 16:52

   Haha, tant som bajsat på sig :D Krävs lite styrka i bålen för att orka hålla hållningen och inte säcka ihop. Och att tänka på att sträcka på sig… Be någon titta på din löpteknik så kan du säkert få massor med hjälp för hur du ska hitta rätt i din hållning. För du bor väl för långt härifrån? :D

   0
   • Svara
    A-mamman
    9 januari, 2020 kl 16:59

    Jag gör ju det tyvärr! Skulle stalka dig i spåren annars 😁 Jag har blivit filmad och fått tips för några år sedan men kanske sträcker man lite extra på sig när man har en kamera där… Jag tränar med annat än löpning numera och passen med styrka och olika helkroppsövningar borde vara bra för bålen men jag kanske inte är stark på rätt sätt/rätt ställen. Det var så klockrent när jag läste din beskrivning!

    0
    • Svara
     Anna
     10 januari, 2020 kl 07:28

     Det är en liten konst att hitta rätt även om man kanske fått förklarat för sig hur det ska gå till. Det handlar mest om att få fram/upp tyngdpunkten så man inte släpar den bakom sig utan istället drar nytta av den framåt. Superspännande när man känner vilken skillnad det gör!

     1+
 • Svara
  Gert
  9 januari, 2020 kl 11:14

  Att springa strax före sju är en stor prestationJag vet inte mitt eget namn så tidigt.
  Var står den lysande renen?

  0
  • Svara
   Anna
   9 januari, 2020 kl 16:52

   Malmö vid pildammsparken…

   0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.