Aktuellt

Tomtelöpning 2019

Sitter på tåget i randiga strumpor och julskor med bjällror. Folk sneglar lite konstigt men tågvärden blir impad. Hon tycker det är supersnyggt. Jag är på väg till tomtelöpning i Malmö. Tillsammans med 200 andra tomtar kommer allt kännas normalt. Nu gör det inte riktigt det…

På Nordic Wellness i Malmö där jag lämnar min väska finns heller inga tomtar. Styrkelyftande Allan tittar lite misstänkt när jag smyger förbi. Med bjällrorna på skorna är det förresten inte jättelätt att smyga…

Så fort jag kliver på bussen mot Hylliekroken känner jag mig hemma. Den är full av tomtar. På den här bussen är man mer onormal i människokläder. Det är underbart att studera outfits. De flesta har precis som jag shoppat loss på Clas Ohlson. Alla som använder byxorna har spräckt, eller kommer att spräcka, byxorna, det är sen gammalt. Själv har jag med min långa erfarenhet struntat i byxorna och tagit med mig säkerhetsnålar för att slippa bråka med en rock som hela tiden flyger upp. Tomtesmart!

Vi springer genom stan. I vanlig ordning sjungandes, hoandes och highfijvandes. Några barn vill bli fotade med oss, vuxna fnissar eller vänder bort blicken. När vi når stortorget står granen bakom stängsel och vi får snällt dansa runt Karl X Gustav i stället. Det sjungs kanon på hög nivå och ingen sjunger nog exakt samma mening som någon annan samtidigt.

Det börjar regna och vinden friskar i. Outfitten från Clas Ohlson står emot allt. Jag är varm ända in i själen. Om ekonomin någon gång skulle tryta känns det bra att veta att den perfekta löparmunderingen finns för 79 kronor på närmsta köpcenter. Om man gillar spräckta brallor då..

På Emporia ramlar vi in mitt under en juluppvisning. När vi har rantat runt några varv i rulltrapporna ansluter vi till deras utgångsparad och lämnar centret högtidligt till tonerna av musiken från Tomtarnas julverkstad.

Vi hinner några varv runt en gran i Limhamn innan vi åter är tillbaka där vi började. Då återstår bara den där sista ensamlöpningen tillbaka till Malmö C.  Och plötsligt känns det inte längre normalt med bjällrande julskor, en tomterock modell TOMTE-FARFAR och en luva på svaj. Men vad fasen, det är bara jul en gång om året!.

Som vanligt alltså – galet kul! Nu är julen 2019 officiellt invigd.

 

32+

2 Kommentarer

 • Svara
  Johanna
  16 december, 2019 kl 20:31

  Underbara tomtebilder! Nån gång kanske jag inte jobbar så att jag faktiskt hinner vara med. Men jag är mycket nöjd att jag inte hade lyckats boka in nån luciakonsert på lucialöpningen iallafall!

  0
  • Svara
   Anna
   17 december, 2019 kl 16:43

   Ett av två rätt var ju ändå ganska bra planerat :D Tomtelöpning är värsta roliga. Nästa gång får du inte börja jobba förrän kl 15…..

   0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.