Aktuellt

I resväskan…

Costa Rica väntar och det gäller att prioritera vad man fyller resväskan med.

När löparkläderna och skorna är packade är mer än halva utrymmet taget. Då gäller det att väga bikini mot havremjölk. Kaffekvarn mot strandhandduk. Packa kan vara det svåraste i hela världen. Speciellt som jag inte kan koncentrera mig mer än 4 minuter i sträck. För sen måste jag googla och se om jag hittar någon gps-fil över bra rundor på stället. Kanske glida in på någon blogg som berättar om fantastisk löpning och av en slump ramla in på ett lopp som går utan för husknuten där vi bor. Inte just nu, men det spelar ingen roll, banstäckningen ligger ju uppe och då har vi ju plötsligt 3 gjutna rundor att testa.

Tillbaka till väskan. Får man ta med sig bars? Eller kommer agriculture dog och sniffar anklagande då? Google hjälp mig!

När jag googlar införsel av mat till Costa Rica får jag mest träffar som berättar att till Costa Rica reser man inte för matupplevelsen. Ris och bönor. Tre gånger om dagen!  Den enda restaurang som erbjuder FINE DINING på nyårsafton ser ut som en random kvarterskrog i Malung. Med mat som är lika illa upplagd som när jag själv försöker…

Strunta i maten, vi chansar på våra bars. Får vi inte ta med dem blir ju agriculture-hunden i alla fall glad. Om han inte är nötallergiker.

Sport-tejp!!! Min stukade fot kräver fortfarande stöd och en lindning tar typ en hel rulle. Jag måste ha många rullar. Är det värt att offra tandkrämen? För solkrämen måste ju ändå vara viktigare.

Vårt boende erbjuder yoga två gånger om dagen. Fasen, då måste man ju ha yogakläder också. Men matta alltså. DÄR går gränsen! Den är ju större än en hel foamroller…

 

14+

8 Kommentarer

 • Svara
  Johanna
  16 december, 2019 kl 20:29

  Ja hjälp, det där med packning alltså. En hel vetenskap och jag blir alltid lite stressad av nån anledning som jag inte riktigt fattar. Kanske för att jag springer runt som en yr höna och försöker göra alla saker samtidigt… 😂🙈
  Men yogamattan är lika självklar som löparskor för mig! Vill rulla ut den en stund varje morgon, landa lite inför dagen och få igång kroppen litegrann. Men jag har en sån där supertunn som man kan vika ihop! Bästa grejen! Den får plats i ytterfacket på min lilla kabinväska till och med.

  0
  • Svara
   Anna
   17 december, 2019 kl 16:40

   Vi bor på ett ställe som har yogapass två gånger om dagen så jag räknar kallt med att det finns mattor att låna :D. Min är jättebra men inte precis smidig…..

   0
 • Svara
  pernillabredolt
  16 december, 2019 kl 21:09

  Men vad nice! jag var där förra julen och du behöver inte vara orolig om du åker till Manuel Antonio. Backigt som sjutton och riktigt uselt att springa (hittade en ELIT springare från CR på hotellet, maran på 2:31 i år.. där ligger man i lä så han visade den enda rundan på en jogg) men mat fanns där sushi, Thai, vegan ja det vanliga utbudet. Fantastiskt land så NJUT!

  0
  • Svara
   Anna
   17 december, 2019 kl 16:41

   Bara det finns en runda så är jag nöjd. Jag är ganska lättroad :D Lovar att njuta i massor!

   0
 • Svara
  A-mamman
  17 december, 2019 kl 09:58

  Tandkräm får maken packa, bars kan du lägga i skor, i små ytterfack, i handbagage och handväska – de får säkert plats! Kanske inte till två om dagen dock. Om man kan springa i badkläder (lite större bikinibrallor och någon slags bikini/sporttops-överdel) så tjänar man massor med plats eftersom man både kan bada i hav och duscha av dessa och sedan använda flera gånger när de torkat. Till skillnad från t ex ett par nedsvettade bomullstrosor. Blä. Värsta, bästa tipset från mig! Åtminstone om man inte har så stora behag att hålla på plats, med någon dyr special-bh som man inte vill ha i badet efteråt.

  0
  • Svara
   Anna
   17 december, 2019 kl 16:42

   Frågan är om man ens får ha med sig bars….. fast hunden kanske inte känner doften om man lägger dem i skorna. Finns ju så mycket annan doft som kan kamouflera den :D Tack för alla tips!

   0
 • Svara
  ingmarie Nilsson
  17 december, 2019 kl 20:39

  Jag är säker på att maten kommer vara bra!!

  0
  • Svara
   Anna
   17 december, 2019 kl 21:33

   Det tror jag med! Jag har hittat massa veggoställen :D

   0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.