Aktuellt

Istället för löpband

Med risk för att verka klämkäck och peppig på gränsen till jobbig, men alltså hallå… jag hade the time of my löparlife i morse.

En grad och vindstilla. Beckmörker som förvandlas till ett brinnande himmelsklot. Och därifrån till det mest magiska lila.

Ben som för första gången sedan i våras inte gör ont någonstans, och dessutom känns oförskämt lätta. Jag känner mig stark och kommer inte ihåg när jag ens kände så senast. Med foten tryggad i tejp vågar jag ta i lite. Prova vingar. Och jag flyger. Och ler.  Jag hoppas att det här var vändningen. The end of the slöjogg. Tjuvstarten på löparåret 2020. .

Och är det inte så, så har jag i alla fall njutit idag.

När jag kommer tillbaka till gymmet för ombyte efteråt är det fullt på löpbanden. Det är ingen som ler. Nyheter utan ljud på teveskärmen. Tro fasen att ingen ler.  Tänk om de visste vilket hallelujah moment de precis missade!

11+

6 Kommentarer

 • Svara
  A-mamman
  4 december, 2019 kl 09:10

  Härligt!
  Ja, tänk vad de missar som står och nöter på löpband. Ok om man använder dem för intervaller eller när det är en meter snö alt isgata överallt, men att stå där istället för att springa ute i friska luften, kanske i naturen. Obegripligt. Jag springer aldrig på löpband men ute året runt och förstår inte dem som inte vill ta sig ut även på vintern.

  0
  • Svara
   Anna
   4 december, 2019 kl 10:43

   Nej när jag får frågan ”springer du på vintern också?” ser jag alltid ut som jordens största frågetecken. Varför skulle jag inte? Springa är ju typ det enda jag överlever att göra utomhus utan att frysa ihjäl! Så himla gott!

   0
 • Svara
  H
  4 december, 2019 kl 09:10

  Åh vad härligt det låter!
  Vet du vad jag saknar på din blogg? Möjligheten att gilla ett inlägg.. ofta har jag inget direkt jag vill kommentera men jag skulle vilja visa att jag läst och uppskattat det du skrivit!

  0
  • Svara
   Anna
   4 december, 2019 kl 10:44

   Å vad jag älskar den här typen av feedback! Ska genast undersöka hur man fixar! Tack snälla <3

   0
 • Svara
  Johanna
  4 december, 2019 kl 11:20

  Åh helt fantastiskt! Så himla gött! 😍 Jag tog sovmorgon pga lite för många sena kvällar inklusive ett tre timmar försenat tåg i helgen (komma fram kl 02 på morgonen är ju sådär) och sörjde lite att jag missade en så vacker morgon när jag såg dina bilder. Håller för övrigt helt med om löpband – säkert användbart vid intervaller eller isgator, men annars kan jag inte begripa att folk inte tar sig ut i friska luften. Dagsljus och frisk luft är ju bra på alla sätt dessutom, för både immunförsvar och mental hälsa och sömnreglerande hormoner och gud vet allt. Plus att man slipper frysa!

  0
  • Svara
   Anna
   4 december, 2019 kl 13:56

   Du var så värd din sovmorgon! Synd att du misstajmade solen bara. Nu är det ju så där grått som vanligt igen :D. Fast det funkar säkert för lussefikalöpning! Det verkar som den här kroppen är på banan igen, så säg till när du/ni är redo, hungriga och hemma!

   0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.