Aktuellt

Medvindslöpare och solskenscyklist

Jag är en stolt solskenscyklist. Skäms inte ett dugg för att jag skippar regn, motvind och vinterrusk och bara njutcyklar i behaglig temperatur. Tycker min motivering att påklädningen inte får ta längre tid än aktiviteten är klockren och struntar fullständigt i om jag därmed inte är en RIKTIG hardcore cyklist. Medvindslöpare klingar inte lika bra…

 Tisdag morgon och Skåne blåser med stora blåsbälgen. Jag sitter på tåget och funderar på var jag ska kliva av. Om jag åker förbi jobbet och transportspringer tillbaka får jag rak medvind. Tar jag vanliga transportvägen kommer jag att blåsa två steg bakåt för varje steg fram. Minst. Jag velar fram och tillbaka tills motvindsalternativet ej längre är möjligt. Åker vidare och flyger tillbaka.

Sen skäms jag lite. Medvindslöpare låter ju inte alls charmigt som solskenscyklist. Det låter ju bara vekt. Och bygger ju inget pannben alls.

Nästa gång det blåser får jag baskemig straffspringa åt andra hållet….

0

2 Kommentarer

 • Svara
  A-mamman
  20 november, 2019 kl 13:45

  Även om jag inte dyker alls numera så kan ingen anklaga mig för att vara en cocktaildykare (motsvarigheten till medvindslöpare) då jag tog mitt cert i Östersjön i november månad och har gjort de flesta dyk i Sverige, om än på somrig västkust.
  Du kan väl bara låtsas att du inte visste åt vilket håll det blåste när du klev av tåget :)

  0
  • Svara
   Anna
   21 november, 2019 kl 13:49

   Cocktaildykare, det har jag aldrig hört! Kul att samma fenomen finns i alla sporter. Gillar inte cocktails men Östersjön i november hade jag dock gärna undvikit… :D

   0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.