Aktuellt

Race week

Race week. Inte för mig men för de lyckliga löpare som ska ta sig an Enduro 19 i Sjöbo som jag är med och arrangerar på söndag.

Loppet är speciellt på många vis:

Det är omöjligt att förklara spelreglerna så att någon förstår… Trots att JAG tycker det är solklart står ändå folk som frågetecken på startlinjen. För ja, det är ett intervall-lopp. Du får slöa emellanåt utan att det påverkar din tid. Just möjligheten till vila verkar svårt att ta in. Löpare är uppenbarligen är inte vana vid sånt…

Vi använder oss av sport-identpinnar och förlitar oss på allt ska funka trots att båda är teknik-analfabeter och ingen kan systemet. Det blev lite panik förra gången, när vi inte hittade on-knappen på resultatskrivaren, men det löste sig. Nu har vi Fredrik med som är en hejare på sånt där. Känns tryggare så…

Det är inte nödvändigtvis den som är först i mål som vinner. Den som har stannat och fikat i varvning kan ha orkat köra hårdare i de avsnitt som räknas.

Vilan mellan intervallerna uppmuntrar till samtal, ryggdunk och pepp. Trevligt som tusan that is. Det är också här man kan passa på att tömma skorna från grus, knyta skosnören, plåstra om sår och bättra på make-upen…

Också grillen. Nygrillad hamburgare till alla efteråt. Så mycket godare en en kexchoklad! Fredrik bakom spakarna. Inte bara tekniksupport och löpare alltså. Han är Grillmeister också.

Vad ska jag göra då? Markera bana, avmarkera bana och heja. Kanske förklara spelreglerna. Så att ingen förstår. Och hoppas att ingen kommer vilse och att ingen fastnar med handen i chipspåsen ända till kvällen.

Vill du komma och springa ett hemtrevligt intervall-lopp i fin natur? Inklusive slalombacke och hamburgare! Skynda i så fall, vi stänger anmälan på torsdag.

Och detta var alltså smygreklam. Kanske mest för att jag vill träffa er och för att jag inte vill riskera att ni missar något riktigt roligt. 19 km, varav du faktiskt bara behöver springa 10. Resten kan du hjula!

0

Inga kommentarer

    Kommentera

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.