Aktuellt

Nyttan med body pump…

Träningsblogga-Ida gick på body pump och fick spel på alla snabba byten. Och på folk som böjde på benen i takt. Hon har en poäng, men jag går dit ändå…

Jag håller med Ida om att body pump är lite hetsigt ibland. När man ska slänga sig från golvet till stående, och helst hitta en viktplatta på vägen, innan man lika snabbt ska kasta sig över brädan och landa i en dips-position. Gärna utan att tappa vikten på tårna.

När man på någon ynka minut ska byta vikt på stången med sina skakiga muskler som inte lyder, och dessutom lyckas komma ihåg hur mycket vikt man brukar ha.

När man inser halvvägs in i låten att man har fel vikt men inte orkar korva ner stången och byta. För att man då missar hälften av övningarna. Med resultatet att man därför kör 5 minuter alldeles för lätt och kastar bort tid, eller 5 minuter alldeles för tungt och dör.

Men takten alltså.  Jag är en taktnörd. Det är därför jag inte springer med musik, för det blir sån konstig stegfrekvens om låten inte håller rätt takt. Jag blir tokfrustrerad på spinning om instruktören inte håller takten. Det går liksom inte, får inget flyt. Och ja, jag håller takten på body pump! Jag kan blunda och veta när jag ska böja och sträcka. Och jag blir lika förvånad någon deltagare gör precis tvärt om.

Jag vet att body pump förmodligen inte är bäst investerad tid om man vill bli stark. Att de miljoner repetitionerna inte nödvändigtvis bygger flashiga, starka muskler. Men jag går dit ändå. För jag vet att jag aldrig hittar motivationen till egen styrketräning, och då tänker jag att det är bättre än inget. Och så är det kul att göra saker i takt. Det måste vara en kvarleva från min tid som aerobic-hoppa….

Tränar du body pump?

0

16 Kommentarer

 • Svara
  Malin
  8 oktober, 2019 kl 19:19

  Ja!! Och instruktör är jag i det. Älskar body pump men förstår de som tycker att det går för snabbt.

  0
  • Svara
   Anna
   10 oktober, 2019 kl 09:09

   Jag gillar mest bp när det inte är snabba byten och jättesnabba singlar. Jag tycker om när det får gå lite långsamt så jag kan lasta stången tyngre. Nya bicepslåten förstår jag mig inte alls på. Så mycket tråkigt. Gungeligung på en torsdag liksom. I övrigt är nya releasen helt ok.

   0
   • Svara
    Malin
    11 oktober, 2019 kl 17:49

    Jag förstår inte heller nya biceps låten, dock älskar jag utfallen på 60 minuterspasset!

    0
    • Svara
     Anna
     15 oktober, 2019 kl 21:09

     Ja de är sköna! Utfall är alltid najs. Biceps är det aldrig….

     0
 • Svara
  Gert Persson
  9 oktober, 2019 kl 07:41

  Jag tränade body pump ibland när jag jobbade.Dom hade det i idrottshallen.
  Tror inte jag skulle överleva det nu. :)

  0
  • Svara
   Anna
   10 oktober, 2019 kl 09:09

   Haha, överleva tror jag nog att du hade gjort. Kanske med visst mått av träningsvärk :D

   0
 • Svara
  A-mamman
  9 oktober, 2019 kl 13:43

  Jag körde ett pass förra året som var som Body Pump men inte enligt alla regler för att kallas det (tex 45 min istället för 60). Men när vi bytte instruktör blev det galet mycket jobbigare, trots att det var samma koncept och jag nog körde samma vikter. Men hon hade högre tempo i övningarna, man hann fler reps och hon manade på alla rejält. My God så tungt det blev. Hoppas jag blev starkare av det men snygga muskler är banne mig inte lätt för vissa av oss att få.

  0
  • Svara
   Anna
   10 oktober, 2019 kl 09:10

   Jag gillar mer när det går långsammare så jag kan ta mer på stången. Mest för att jag är seg och inte explosiv. Hinner liksom inte med när det går för fort :D

   0
 • Svara
  ingmarie Nilsson
  9 oktober, 2019 kl 20:33

  Inte kört på måååååånga år och kan omöjligtvis få lust till det känns det som. Samma med spinning. Och crosstrainer. Men jag har å andra sidan inga som helst motivations-problem till att härja på gymet, i bassängen eller i yogasalen. (Om jag inte kan kuta alltså för det är ju ändå bäst! :-) )

  0
  • Svara
   Anna
   10 oktober, 2019 kl 09:11

   Ha, jag ska nog lura med dig på spinning någon gång :D Crosstrainer däremot. Jag dör. Och löpband. Konstigt att jag som älskar löpning inte ens uthärdar 10 minuter på löpband……

   0
 • Svara
  Hanna - Hälsa och träningsglädje
  10 oktober, 2019 kl 09:01

  Jag har kört bodypump tre gånger och tycker det är helt okej. Men jag tar mig inte tiden att träna då jag hellre vill köra pilates.

  0
  • Svara
   Anna
   10 oktober, 2019 kl 09:12

   Ja man får ju välja det man gillar mest! Tyvärr hinner man ju inte träna allt :O

   0
 • Svara
  tantaugusta
  10 oktober, 2019 kl 11:07

  Gick mycket på det i min ungdom ;) men nu var det länge sedan. Tränar iofs mest utomhus så det är väl inte så konstigt. Minns att det var ett himla högt tempo, så stor risk att göra fel. Kul pass var det dock.

  0
  • Svara
   Anna
   15 oktober, 2019 kl 21:12

   haha, jag är fortfarande ungdom säger min mamma. Så det var inte länge sen alls :D

   0
 • Svara
  Trail & Inspiration
  11 oktober, 2019 kl 20:32

  Kör oerhört sällan, men får GALET mycket mer träningsvärk av det än av mina tunga styrkepassi gymmet?!

  0
  • Svara
   Anna
   15 oktober, 2019 kl 21:08

   Skumt…. men bra ändå ju! Träningsvärk är kul!

   0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.