Aktuellt

Designar min födelsedag

Jag är barnsligt förtjust i att fylla år. Inte nödvändigtvis till de nya årsringarna, men till att få en dag där man kan få sätta sina spelregler och bestämma lite extra över innehållet.  I natt ställer vi dessutom klockan så att jag i morgon får en hel extra timme att spela med.

Och det är just i tidsomställningen som det första problemet uppstår. När jag vaknar klockan sju är den bara sex ny tid. Det kommer inte finnas en enda familjemedlem som vill sjunga för mig då. Jag kommer att behöva låtsas-sova i minst två timmar innan skönsången börjar. Det är slöseri på födelsedag.

Problem nummer två är frukosten. Jag vill ha ett helt bord av gott bröd, pålägg, smoothies och godsaker, men ändå inte missa gröten. Problemet är att jag blir mätt av gröten och inte orkar äta så mycket av godsakerna som jag vill. Slöseri på födelsedagsfrukost.

Men jag har designat min lösning. När jag vaknar tassar jag upp och smygäter en fantastisk födelsedagsgröt. Ensam i mörkret med morgontidningen som jag envisas med att ha kvar. Därefter smyger jag ut för en födelsedagsrunda innan världen vaknat. När jag kommer tillbaka har frukosten lagat sig själv. Och alla tror att jag sover….eeeeh…

Smyger in bakvägen, hoppar i mjukiskläderna och ner under täcket. Låtsassover. Och väntar på presenterna och skönsången.

Födelsedagen kommer alltså att börja perfekt. Sedan  är det mer oklart hur den utvecklar sig….

Jag har nämligen blivit medlurad på studsmattepass på självaste födelsedagen. Om jag hoppar in i väggen och inte får fler år på min meritlista så har jag i alla fall avslutat med stil….

0

6 Kommentarer

 • Svara
  H
  27 oktober, 2019 kl 08:20

  Grattis på födelsedagen! Jag uppskattar verkligen din blogg.

  0
  • Svara
   Anna
   29 oktober, 2019 kl 15:49

   Tack snälla 🙏🏻 Roligt att höra, det värmer 😍

   0
 • Svara
  Malin
  27 oktober, 2019 kl 09:46

  Stort grattis i efterskott!
  Hoppas din dag var fantastisk.
  Älskar din blogg.

  0
  • Svara
   Anna
   29 oktober, 2019 kl 15:50

   Tack! Min dag blev super. Fylla år borde man göra oftare? 😀

   0
 • Svara
  Gert Persson
  27 oktober, 2019 kl 10:37

  Grattis på födelsedagen. :)
  Studsmattepass.jag hade nog trampat genom studsmattan. :)

  0
  • Svara
   Anna
   29 oktober, 2019 kl 15:51

   Det är nog ingen risk. Jag var mer rädd för att studsa i diket 🤪

   0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.