Aktuellt

Bortkommen? Jag? Nejdå…

Jag ska träna på ett gym jag inte besökt tidigare. Som instruktör kan jag träna på alla Nordic Wellness anläggningar i Sverige. Oftast använder jag dem bara som omklädningsrum och väskförvaring men nu är det alltså dags, jag ska träna också. Ni vet, hitta rätt sal, vända mattan och rätt håll och inte uppföra mig som en bortkommen alien.

Ni känner till mitt lokalsinne. Det händer ju aldrig någonsin att min inre vägvisare leder mig åt rätt håll. Tvärtom.

I skogen är det ingen som märker när jag är förvirrad. Där kan jag plocka upp kartan utan någon ser, klia mina geniknölar och hoppas på snilleblixt.  Jag kan provspringa lite hit och dit, vända om och testa en annan väg. På gymmet not so much. Jag måste verka beslutsam och låtsas  att jag vet exakt var jag ska. Men den där salen som heter A finns liksom inte.

Går tillbaka och hämtar mina skor i entrén för att få en anledning att passera genom hela stället och kunna fortsätta leta utan att det ser ut som jag driver omkring förvirrad. Hittar en smal trappa som jag inte vet var den leder. Det är det enda utrymme jag har kvar att undersöka. Men borde det inte stå en skylt?

Och tänk om jag kommer upp i ett mystiskt vindsutrymme där jag inte alls har tillträde och någon barsk person frågar vad jag har där att göra. Hur pinsamt hade det inte varit att behöva backa ner från trappan igen och möta allt folket som världsvant går mot rätt sal. Som trots allt säkert finns någonstans…

Stannar och pillar lite relaxat på mobilen. Som om jag har viktiga jobbsaker för mig och inte alls väntar på att någon ska råka gå förbi som jag kan följa efter. Någon som det står SAL A i pannan på…

Till slut kommer någon som ser ut som hon ska dit jag ska. Jag smyger efter.  Upp för den mystiska trappan. Till skylten SAL A möter mig.

Glad över att jag inte behövde ta fram kartan och kompassen. Och att säkert ingen misstänkte något. Glad att jag slapp ramla in i någons hemliga städskrubb på vinden…

Varför är det så pinsamt att verka ny och bortkommen?  Jag kunde ju faktiskt frågat nån…

0

Inga kommentarer

    Kommentera

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.