Aktuellt

Dagen efter

Jag vaknar redan klockan fyra. Det burrar i benen och huvudet är tungt. Jag är bakis.

För igår var jag på fest. Marathonfest. Jag partajade bland ballonger, diggade till hög musik, slog löparskor i taket och drack sportdryck. Och fastän det blev mer än varannan vatten är huvudvärken ett faktum där jag ligger och vrider mig i sängen. Jag finner ingen ro i kroppen och kliver upp.

Tar ett stort glas vatten och min mobil. För så här dagen efter är det underbart att kolla instagram. Det är ett nöje värt varenda meter att läsa folks kommentarer, och att lämna egna på andras inlägg. Att läsa race reports är som att återuppleva festen. Få suga på karamellen lite till. Oftast är igenkänningen hög, men ibland undrar jag om vi varit på samma fest. Alla pratar om värmen som kullkastat mål och gjort upplevelsen tung. Men ärligt, jag märkte inte att det var varmt. Det var mest väldigt somrigt och fint. Kanske 2019 års sista sommardag. Och jag njöt så jag glömde bli svettig.

Värmen slår mig inte förrän efteråt i solstolen, när chokladen smälter i min hand. Och när jag kan gå omkring en timme i nybadade löparshorts utan att bli kall.

Men idag alltså. Bakis.

Bakis, nöjd och stolt.

0

2 Kommentarer

 • Svara
  pernillabredolt
  2 september, 2019 kl 09:57

  Grattis till att du fixade det! Inte helt kass tid heller för ett uppehåll på 3 månader :)

  0
  • Svara
   Anna
   3 september, 2019 kl 17:12

   Nej den får man vara nöjd med. Förövrigt samma tid som jag sprang min allra första maraton på :D

   0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.