Aktuellt

Backyardmingel

Kunde inte hålla mig borta från The Bridge Backyard Ultra i Malmö. Ville liksom uppleva festen lite, även om det fick bli i människokläder.

öresundsbron

Hela grejen med backyard är genial. Massor med uppslagna tält i ett enda stort gitter. Uppblåsta luftmadrasser och chillar-fåtöljer. Chipspåsar, brassestolar och liniment. Och tältsnören. Man får vara glad om man kommer genom området utan att stå på öronen…

the bridge backyard

Vi kommer dit i pausen mellan fjärde och femte varvet. Gänget har sprungit nästan 27 kilometer och alla är glada. Det är löparkändisar överallt och jag uppdaterar mig på status och målbilder. Någon ska springa 10, någon så länge det är kul. Någon ska springa mot frukost och någon kör enligt devisen ”ett varv till”…

20 sekunder innan start på det femte varvet är alla i fållan. Alla utom två, som precis är på väg in mot mål. Jublet vet inga gränser, det två eftersläntrarna peppas in i mål, grabbar en bulle i farten och ställer sig i startfållan med minsta möjliga marginal och är därmed kvar i loppet. Redo för ”one more loop”…

the bridge backyard

Jag hade kunnat stanna hela dagen, men familjen lockar med kaffe. Så därför sitter jag nu här, många varv senare, och uppdaterar sociala medier för att få svar på frågorna:

  • Hur länge höll Sarah ut?
  • Hjälpte mitt kaffetips Annas tillfälliga humörsvacka?
  • Kommer Magnus fot hålla hela vägen mot en frukost i Sibbarp?
  • Vem i Kävlingetältet höll ut längst?

Det blir en spännande lördag kväll det här!

0

1 kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.