Aktuellt

Allt för en chill fredag

Fredag morgon och jag ska springa efter jobbet idag. Styrd av SMHI-prognosen har jag planerat för bästa möjliga solchanser. Planerat för att slippa ösregnet som utlovas på morgonen. Men när jag står i duschen börjar jag vackla. Jag vill ha fredagsfeeling när jag kommer hem, inte gå och och springa. På två sekunder får jag tänka om, och för att få ihop det är det bråttom!

Plötsligt ska jag ställa om från lugn morgon till löpmorgon. På två röda slänger jag ihop kläder i en väska och hoppar i träningskläderna. På ungefär lika många sekunder slänger jag i mig gröten, som jag i vanliga fall sitter och njuter av hur länge som helst. Jag hinner inte ens smaka hur god den är, så fort det går. Innan jag ens hunnit vakna sitter jag på tåget till Malmö redo för en löptur. Och än har det inte börjat regna…

På kilometer två börjar det. Det är ett härligt strilande regn som inte stör mig det minsta. Tvärtom njuter jag av den friska känslan och planerar för blogginlägget. Hur klämkäckt det kommer att bli. En hyllning till regnet liksom. Och en uppmaning att inte låta regnet hindra dig…

Sen kommer efterrätten.  När jag ska reda ut det fågelbo som mitt hår förvandlats till. Det tar 20 minuter att bena ur eländet. SMS till chefen: ”Sen. Kommer när jag borstat håret…” 

Tar sedan den korta promenaden från gymmet till jobbet via kaffebaren. Och det öser ner. Nu är det inte roligt längre. För nu är det inte löpartightsen som blir blöta utan kläderna jag ska ha på jobbet resten av dagen. Blöt i märgen, blöt i bh:n, blöt precis överallt. Och den där frisyren jag fixade till, helt i onödan!

På kaffebaren torkar jag pannan med servett och personalen frågar om det regnar. Ehh, syns det?

Vill inte gå ut mer. SMS till kollegan: Sen. Kommer när det slutar regna.
Svar från kollegan. Skynda dig. En pekannötpaj väntar på dig. 

Okej då. Ut igen. Let it rain. Regn i ögonfransar, strumpor och öron.

Kollegan frågar diskret om jag vill låna hårspray. What? Ge mig en bastu liksom?

Torkar mig på servetter för andra gången idag. Stoppar ner strumplösa fötter i ett par skor jag råkade ha kvar på jobbet. Torkar kläder på ryggstöd och skäms över doften från min väska. Blöta strumpor alltså….
Äter pekanpaj, jobbar och åker hem. Till en ledig fredag eftermiddag. Under filten. Tittandes på solen utanför…

Och ja. Det var värt det!

0

2 Kommentarer

 • Svara
  Johanna
  27 september, 2019 kl 22:24

  Haha huuuu, jag kan riktigt känna den där blöta regnkänslan! Att det som ändå är gött när man springer (antalet glada selfies i telefonen på två genomblöta löpare är faktiskt pinsamt många…) kan vara så hemskt i vanliga kläder! Men just nu skulle jag göra vad som helst för att springa i ösregn – den jäkla förkylningen som jag trodde var borta slog tillbaka idag med full kraft och jag har bara legat däckad i soffan. Så kasst! Spring åt mig också i helgen!

  0
  • Svara
   Anna
   30 september, 2019 kl 06:35

   Nämen nu får du säga till den där förkylningen på skarpen!

   0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.