Aktuellt

Formtoppning pågår…

Vi är inne i veckan-före-race-week och det är nu man ska formtoppa. Dra ner på volymen…

Med nästan obefintlig löpmängd är det lite svårt att dra ner på volymen. Med nyupptäckt löpargläde och spring i benen är det tvärtom så att jag vill springa överallt och hela tiden. Och känner jag mig själv rätt kommer jag inte lyckas hålla mig borta från ett ”längre” pass till helgen när solen skiner.  Hade ju varit kul att veta om jag kan springa 15 km i sträck….

De kortare backpassen för att ”ge spänst och känsla i steget” vågar jag mig inte på. Vore olyckligt att dra en hälsena 10 dagar innan loppet för att jag inte sprungit i en backe sedan i april…

Och nästa vecka ska man kolhydratladda och dricka rödbetsjuice. Eller inte. Jag kommer ju kunna äta massor av croissanter under min 18 kilometer långa promenad, efter att benen checkat ut vid kilometer 24…

Sjätte upplagan av Helsingborg marathon blir min konstigaste. Jag kommer att starta men hur det blir med målgången är mer tveksamt. Ska jag äta gels eller ska jag stanna och fika? Bör jag ha ett förutbestämt schema där jag alternerar löpning och gång, eller ska jag springa så länge det går? Ska jag starta i en fartgrupp och hur långt bak i så fall?

I vanliga fall vet jag att jag går i mål någonstans mellan 3:26:50 och 3:27:10, nu vet jag inte om det blir fyra timmar, sex eller stopp vid repet. Jag vet inte till vilken tid jag ska beställa hejarklacken till Jordbodalen och om jag kommer vilja bli langad vatten eller picknick-korg. Jag vet egentligen ingenting alls. Mer än att det kommer göra ont.

Let’s do this!

#allahbgm

 

0

6 Kommentarer

 • Svara
  pernillabredolt
  22 augusti, 2019 kl 07:19

  Det kommer bli kul oavsett! Hoppas verkligen din kropp håller för målgång. Du får smygbyta om till sådana skor med hjul i om det skiter sig och fusk åka in i mål. Borde man väl få!?

  0
  • Svara
   Anna
   22 augusti, 2019 kl 14:03

   Om jag har typ bootcut tights så kanske de täcker hjulen… :D Eller så snubblar jag, bryter höften och dör :s

   0
 • Svara
  A-mamman
  22 augusti, 2019 kl 10:24

  Jag kan tyvärr inte svara på några av dina frågor men jag hoppas verkligen att det kommer kännas bra, och nog tror jag att du tar dig i mål! Jag vet inte om varvad gång ger så mycket vila egentligen, det är ju inte flåset som är frågan för dig, men annars kanske du kan gå en liten bit, kanske även stretcha om det känns bra, vid dryckesstationerna?

  0
  • Svara
   Anna
   22 augusti, 2019 kl 14:04

   Ja stretcha kommer jag att få göra. och gå. Men i vilken utsträckning vetetusan. Det blir en spännande upplevelse hur som helst!

   0
 • Svara
  Ingmarie
  22 augusti, 2019 kl 20:25

  Du kommer komma i mål på trötta ben men med en bra tid! jag tror på korta gåpauser som du bestämmer dig för innan det s a s är för sent. Ungefär som du verkar göra även nu. Du har ju klarat över 20 km redan! Dessutom har du det där säkra kortet ”spring i benen”. :-D

  0
 • Svara
  Johanna
  23 augusti, 2019 kl 00:50

  Det kommer gå kanon! Jag tror du kommer springa snabbare än du tror 😃 Spring i benen är en bra grej! Men efteråt måste det bli cappuccino!

  0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.