Aktuellt

Distans okänd

Dagens cykelrunda har ett spännande upplägg. Jag lämnar hemmet samtidigt som bilen till orienteringstävlingen. Jag har ett streck att följa på gps:en och ska cykla så långt jag hinner medan orienterarna tar sig till tävlingen, orienterar, duschar och kör tillbaka tills vi möts. Det kan bli allt mellan 8 mil och evigheten…

När jag kom på den underfundiga idén för ett par dagar sedan lovade SMHI medvind. Därför blir jag lite förvånad när jag på kilometer två upptäcker att  de hade fel…  Inser att det är jag och motvinden idag. I minst åtta mil!

Efter tio mil börjar jag sakna min fina familj. Eller kanske mest bilen… Tar upp telefonen för att kolla var de är blivit av och får ett sms om ”långt till duschen”, ”det tar tid” och ”du får cykla långt”…

Börjar gå tom på energi men tänker att 11 mil är en fin siffra. Då vet jag inte att det var så långt till duschen att jag kommer hinna tolv…

Är ordentligt slut när vi äntligen ses. Motvind äter liksom upp den mentala orken på ett alldeles särskilt effektivt sätt. Men en påse nötter kommer till undsättning och snart är jag söt och trevlig igen!

Men äventyret slutar inte här. Jag har förlagt mina solglasögon på en sten där jag hade fikastopp. Garmin räddar biffen och vi kan lätt hitta dem på vägen hem. Dottern i baksätet är inte helt nöjd med att behöva åka på slingriga 70-vägar istället för snabb motorväg. Men varför ha bråttom? Det tog ju 4,5 timmar dit….

0

Inga kommentarer

    Kommentera

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.