Aktuellt

Provlöpning

Jag hann inte provspringa själv idag för dagen blev lite mer hektisk än tänkt. Så som det blir när det är teknik och logistik inblandat.

Men 14 andra fick nöjet att provspringa Enduro 16-banan där jag anordnar ett lopp in nästa månad. Eftersom jag snitslade banan vet jag att det var tokmånga backar. De var jobbiga att GÅ i, så det var rätt gott att slippa springa…

Det är ett galet koncept vi hittat på. Tidtagningen sker bara i vissa segment som mäts med Sport-Identpinne. Sånna som orienterare har, och vars utrustning är rena grekiskan för mig. Där SI-enheternas inneboende klockor plötsligt bytt tidevarv och klockslag. Tur att det finns excel så man kan räkna ut tiden baklänges i efterhand…

Galet kul är det i alla fall eftersom man kan disponera sträckorna mellan segmenten precis hur man vill: gå, slöjogga eller hoppa grodhopp.

Inför starten på varje varv hittar man därför någon som ligger i gräset, någon som knyter skorna och någon som hänger muggar i ett träd. Och så pratas det en stund och deltagarna jämför sina upplevelser. Vem har sprungit fel och vem glömde att stämpla? En kort andningspaus innan det är blodigt allvar igen. Uppför, över stockar och stenar, och nerför på helt crazy avancerade stigar.

Det är så trevligt att samtala med alla i deras paus att jag håller på missa själva målgången. Rafsar ihop en påse pappmuggar, en orienteringsskärm, en stämplingsenhet och en gympapåse med matlådor innan jag springer till bilen för transport till mål.

Ja ni ser. Springer. Och jag tänkte inte på det. Mer än att gympapåsen skakar, att jag trasslar in mig i alla snören, att mobiltelefonen håller på att glida ur min hand och att stämplingsenheter är otympliga ting.

500 meter in på kontot. För mig. De andra fick lite mer…

0

2 Kommentarer

 • Svara
  Hannas krypin
  19 juli, 2019 kl 11:42

  Det låter verkligen som ett riktigt roligt tävlingskoncept. Spännande det där att tidtagningen bara tas på en viss del av banan. Det gillade jag. :-)

  0
  • Svara
   Anna
   21 juli, 2019 kl 16:22

   Jag med 😀

   0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.