Aktuellt

Enduro – vad är det?

Tidigare i år fick jag frågan om jag ville vara med att arrangera ett lopp. Jag som är rätt lättövertalad tyckte naturligtvis det verkade skojigt, trots att jag aldrig ens träffat killen som frågade mig. Anyway. Månaderna har gått och i augusti är det dags. Under helgen 16-17 augusti kör vi två lopp med helt olika inriktning.

Lördagens lopp är en helt vanlig ultra. 50 kilometer från punkt A till punkt B, längs Skåneleden. Inga konstigheter. Trots att jag själv känner att den känns ganska mainstream är det just det loppet som drar folk. Den lite mer nytänkande och spännande varianten som ligger på fredagen är mer svårsåld. Därför tänkte jag flasha den lite här på bloggen. Som en helt obetald reklam från mig själv till mig själv. Men enligt alla regler måste jag väl ändå skriva så.

Så. Vad är det som är så spännande och skrämmande med fredagen?

Loppet heter Enduro 16  och för den som vet att enduro vanligtvis förknippas med motorsport kanske det kan tyckas lite avskräckande. Men jag lovar, loppet innehåller inga motorer! Bara löparskor, terräng och höjdmeter. Totalsträckan är 16 kilometer men man behöver inte springa fort alla 16 för att vinna, man behöver bara springa smart. Det är nämligen bara vissa segment som mäts och de är de som mestadels går uppför. Däremellan kan du rulla ner för backen, slå kullerbyttor, gå och fika, eller ringa en vän. Men det är bra om du tar dig i mål innan vi packar ihop utrustningen och går hem…

En galen idé som vi ville testa. Den som springer båda loppen utmanas i både backstyrka, strategi, återhämtning och uthållighet. En cocktail bra egenskaper som varje löpare förmodligen har på önskelistan.

Men som sagt, det är något som skrämmer.  Är det motorassociationerna, är det backskräck eller är det att vi lockar med ett flashigare fikabord på ultran?

Jag tror att du är modig! Vill du vara med i premiären kan du anmäla dig här!

Har du gipsat anmälningsfingret kan du istället välja att vara med på en gratis provlöpning som vi kör den 18 juli för att testa utrustningen. Du hittar mer info här.

Slut på reklamen…

0

Inga kommentarer

    Kommentera

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.