Aktuellt

Valpen

Fredrik ville springa trail och jag nappade på hans idé att jag ska ta en runda på mountainbiken under tiden. Så att den liksom inte skulle förmultna oanvänd och övergiven ute i garaget…

valpen

Rundan för dagen kallas VALPEN på grund av sin form. Det kan tyckas gulligt och sött men visar sig bli en enda lång maxpulstopp extra allt. Backarna är branta och leder typ rätt upp i himlen. När jag når krönen är jag så tokslut att jag inte ens orkar trampa i de nerförsbackar som följer. Och stundtals går det så sakta att jag är rädd att välta.

Vid 30 km kastar jag mig över min medhavda bar. Jag lovar det tar max två sekunder innan den är borta, matsmält och förbränd. Den sugs in i systemet innan jag ens hunnit ta en selfie. Kroppen skriker efter energin och hade gärna haft en tre-fyra till för att överleva de två milen som återstår.

mtb

Efter oceaner av tid kommer jag i mål. Då har Fredrik läst ut en halv pocketbok och smått börjat fundera på att kontakta Missing people. En kilometer i skogen går uppenbarligen inte ens i närheten så fort som en kilometer på landsväg.  Speciellt i en lutning på 14%.

Den här löpvilan gör konstiga saker med mig, men när den till och med får mig att plocka fram den cykel jag är livrädd för, då börjar jag bli orolig för hur det egentligen ska sluta. Men kul var det, jättekul!

Hulken igår, valpen idag. Jag tror tamejtusan jag har haft en kanonhelg!

0

7 Kommentarer

 • Svara
  Ingmarie
  16 juni, 2019 kl 22:46

  Jag tycker du är skitmodig!!!! Själv är jag en mes med stort M när det gäller allt som har två hjul.

  0
  • Svara
   Anna
   17 juni, 2019 kl 15:20

   Jag är galet feg jag också. Nerförsbackarna går nästan långsammare än uppför….

   0
   • Svara
    Ingmarie
    20 juni, 2019 kl 00:03

    När jag kör är det där ”nästan” borttaget. :-D

    0
 • Svara
  A-mamman
  17 juni, 2019 kl 14:03

  Och helt ny header – du är cyklist!

  0
  • Svara
   Anna
   17 juni, 2019 kl 15:19

   Neeeej, bara temporärt 😀. De gamla bilderna försvann i mannens misslyckade uppdatering så han petade in första bästa 😀

   0
 • Svara
  Trailinspiration
  18 juni, 2019 kl 16:38

  Härligt! Utmaningar gör att man VÄXER!! Grymt gjort, Hulken. Eller Valpen. Eller vem du nu är den här dagen. :-D

  Kram M

  0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.