Aktuellt

Vardagsmotion

Ihopbruten och återuppstånden. Klurar ut lösningar för att kunna göra som jag brukar,  fast utan löpning.

Jag älskar att hitta på transportlöputflykter som nästan alltid innehåller ett visst mått av solsken och cappuccino. I brist på löpning får cykeln bli färdmedlet till belöningen. Mina hjul när benen inte bär.

Och idag är det inte vilken cykel som helst, utan tantcykeln som vanligen bara går mellan huset och tågstationen. Med dubbdäck för bästa möjliga motstånd. (Fast mest som en konsekvens av att familjens cykelmek-ansvarige inte fått tummen ur att byta de senaste två åren…)

Jag har en företagslöpning i Lund inbokad, och behöver cykeln för att slippa springa. Jag skulle kunna lasta den på bilen men då missar jag min kaffeutflykt. Kaffe och bil hör liksom inte ihop. Dessutom är det jobbigare att montera cykelställ än att cykla!

Därför sätter jag mig på tanthojen och ger mig av. Det är tyngre än racer för att uttrycka det milt. Glider in på kaffebaren för lite finkaffe innan löpcoachningen, som jag lyckas genomföra utan att ta ett steg.

Sen trampar jag hem genom de mest fantastiska rapsfält och landar gott i solstolen efter 36 km tantcykling.

Vardagsmotion, jobb och kaffe i en helt lysande mix.

Fast vardagsmotion alltså. Måste vara det mest osexiga ord som finns. Kan ingen komma på något mer fancy? Så jag inte behöva känna mig så gammal…  Allt låter ju coolare på engelska, Google translate någon?

0

4 Kommentarer

 • Svara
  Ingmarie
  16 maj, 2019 kl 19:46

  Daily exercise låter minst lika tråkigt. Fast kanske liiiiite rivigare om man var med på den tiden när filmen Exorsisten slog igenom. (Och har livlig fantasi) Träning light kan man inte heller riktigt kalla det för träning är träning och allt annars är liksom bara (vardags)motion hur man än vänder och vrider på det.
  Fast cykla så där långt med tantcykel får nog allt klassas som träning! Fick du inte rumpskav?

  0
  • Svara
   Anna
   19 maj, 2019 kl 20:58

   Det är mest att det går så sakta att man inte ens blir lite varm…. därav vardagsmotionsklassificeringen. Men jag klarade mig från rumpskav :)

   0
 • Svara
  A-mamman
  17 maj, 2019 kl 08:13

  Vardagsmotion är att gå till bussen, ta trappan istället för hissen, cykla till affären när man ska köpa en liter mjölk, kanske ta ett extra varv runt parken med hunden – inte att trampa 36 km på en tung cykel! Du har tränat, basta.

  0
  • Svara
   Anna
   19 maj, 2019 kl 20:59

   Okej då. Det låter ju i alla fall lite bättre så. Så vardagsmotionerar jag mig till kontoret i morgon i stället!

   0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.