Aktuellt

Röntgensvaret

Sitter med ett igenklistrat kuvert framför mig på kaffebaren. Vågar inte öppna. Det är röntgensvaret från undersökningen jag precis gjort…

Stressfraktur

Det är en barsk sköterska som tar emot mig. Jag blir ordinerad ryggläge och uppmanas att dra in magen allt jag kan inför själva photoshooten. Är inte beredd på värsta corepasset så här på morgonkvisten och drabbas nästan omedelbart av kramp i nedre bukmusklerna. Men platt och bra blir det, så att hon kan snåla på strålningen.

Det blir tre intressanta poser och lika många magindragningar innan allt är klart. Får ett igenklistrat kuvert med mig adresserat till sjukgymnasten, och vet inte om jag vill, vågar, får eller borde öppna. Laddar med en cappuccino innan jag slutligen tar mod till mig. Fortfarande vet jag inte vad jag vill att det ska stå. Är det bättre att ha en orsak även om orsaken är tråkig?

Öppnar.

Nähä. Vilket antiklimax.

För istället för att glädja mig åt att skelettet är helt kan jag inte släppa sjukgymnastens ord att bara 20% av stressfrakturer syns på röntgen. Så det enda jag egentligen vet är att jag inte vet om det är helt…

Så vad händer nu? Jag väntar återkoppling från sjukgymnasten och hoppas på en grymt bra plan B.

Sen kanske jag ska börja sälja lite svettiga träningsstrumpor för att finansiera mina höftkostnader. Röntgen var inte precis ett billigt nöje. Men då fick jag också bilden på CD-rom.

Någon som vill ha en ny tavla i vardagsrummet?

0

6 Kommentarer

 • Svara
  Ingmarie
  27 maj, 2019 kl 19:18

  Det där med vanlig röntgen har vi ju redan ältat. ;-) Men det borde inte ha blivit så dyrt. Läkarbesök + ev specialistbesök. Remissen borde ingå. (?) Och vem sjuttsingen vill ha en intetsägande röntgenbild på en CD`? :-O

  0
  • Svara
   Anna
   28 maj, 2019 kl 17:18

   Ville man slippa vänta hundra år på vårdcentralen fick man betala…. Och jag är ju lite ivrig. Men jag sparar ju in på löparskor just nu….

   0
 • Svara
  A-mamman
  28 maj, 2019 kl 09:27

  Det vore så spännande om du besökte en osteopat eller liknande (du hör ju hur kunnig jag är…) som kollar av hela kroppens balanser. Nu har du ju onekligen ont i höften, men kanske skulle det hittas någon orsak till det, eller väg att förbättra det onda. Så om du är sugen på lite experiment så finns det i alla fall en läsare som vill följa det :)

  0
  • Svara
   Anna
   28 maj, 2019 kl 17:20

   Har varit hos en jätteduktig osteopat tidigare men nu drar jag mig för att byta nu när sjukgymnasten är så insatt i mina problem. Men får han inte bukt på det så kan det vara läge att prova. Håll ut, så ser vi!

   0
 • Svara
  Anna
  28 maj, 2019 kl 19:52

  Vill tipsa om Markus Greus i Borås – optimum metoden. Pricy, men värt varenda krona.

  0
  • Svara
   Anna
   31 maj, 2019 kl 07:31

   Tack för tips men lite långt bort. Får passa på om jag har vägarna förbi någon gång!

   0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.