Aktuellt

Löparguden hör du mig?

I mailkorgen: Runner’s Guide inför Köpenhamn marathon. 

Som läget känns i höften blir det ingen start nästa helg, och därför orkar jag inte läsa igenom den 45 (!!) sidor långa guiden. Och 45 sidor alltså, det hade ju tagit längre tid att läsa än att springa hela loppet…

Framsidan visar en kille i guldkonfetti och med medalj runt halsen. Då svider det till lite inombords, och trots att jag mentalt gett upp drömmen om en köpenhamnsmara börjar jag tänka på mirakel och dunderkurer. Quickfixar och naprapater. Jag bokar en tid. Innan tuppen på måndag. Jag värmer och kyler, masserar och stretchar. Vilar.

Det är 10 dagar kvar och i rimlighetens namn kört. Fast den där konfettin alltså. Finns det löpargudar att be till?

 

0

8 Kommentarer

 • Svara
  pernillabredolt
  9 maj, 2019 kl 14:28

  Ja! Ber till löpargudarna att du kommer. Hade varit superkul att ses IRL som en krydda på konfettin.

  0
  • Svara
   Anna
   9 maj, 2019 kl 14:44

   Jamen eller hur! Hade varit superkul ju! Jag hoppas löpargudarna hör oss!

   0
 • Svara
  A-mamman
  9 maj, 2019 kl 14:34

  Tröst: du har sprungit massor av maraton och har säkert ännu fler kvar att springa. Tänk om någon som jag blev skadad/sjuk; alltså någon som aldrig ens varit närheten av 4,2 mil men som kanske tränat och laddat, vågat anmäla sig, är nervös i månader men sen inte kan springa. Tänk vad synd det hade varit om mig/den personen! Tur att jag inte är anmäld :)
  Krya på höften!

  0
  • Svara
   Anna
   9 maj, 2019 kl 14:48

   Ja, jag tänkte faktiskt precis på det häromdagen, att jag inte alls är lika panikslagen över risken för DNS som jag var när jag började springa. Det kommer ju fler chanser även om det såklart är supertrist att inte komma till start. Dessutom har jag ju inte tränat specifikt för det här, och har inte något högt mål uppsatt. Har inte laddat och varit nervös. Så ja, visst hade det varit värre för en del. Hoppas dock få se dig på en maraton-startlinje någon gång! Köpenhamn är platt och bra!

   0
 • Svara
  Ingmarie
  9 maj, 2019 kl 22:59

  45 sidor!!?? Beskriver de i detalj hur man tar på (och av) kläderna? Eller hur en bajamajjakö fungerar? Eller är där några hemliga tips om hur man i sista stund fixar en ledsen kropp????jag tror bestämt du måste läsa… ;-)

  0
  • Svara
   Anna
   11 maj, 2019 kl 06:49

   Alltså bajamajaköer kan jag ALLT om så det kapitlet kan jag hoppa över. Men de resterande 43 sidorna kanske är värt att läsa då :)

   0
 • Svara
  Gert
  10 maj, 2019 kl 11:19

  Det kommer fler lopp Anna.Din höft är säkert tacksam om den får vila.
  Ha det så bra. :)

  0
  • Svara
   Anna
   11 maj, 2019 kl 06:50

   Du har rätt Gert. Jag tror det är det den försöker säga till mig! Det är bara så trist :)

   0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.