Aktuellt

Dresscode: finishertröja?

Jag fortsätter mina klädfunderingar

stockholm marathon

Jag har företagslöpning över lunch och solen skiner från klarblå himmel. Temperaturen är över 20 grader. Löpcoachen som sedan två veckor tar sig fram på hjul fryser oftast men inte idag. Den vanliga långärmade outfitten är därmed inte önskvärd, och jag rotar igenom min avgrundsdjupa träningsklädeslåda efter något mer svalkande.

Jag rotar. Och rotar. Vänder upp och ner på lådan. Gräver i reservlådan. Det finns inte en enda tröja utan tryck. Det är BARA finishertröjor  och en snygg cerise från Oatly.

Jag tänker att jag ska vara neutral och inte göra en massa reklam när jag coachar, men i valet mellan att komma naken eller i en reklamtröja får jag ge mig. Jag är en reklampelare, frågan är vem jag ska skicka fakutran till…?

Nästa beslut, VILKEN tröja är mest lämplig som löpcoach?  Ska jag flasha med 90 km Ultravasan eller framstå lite mer modest med ett marathon? Ultra-tishan sitter lite bättre men den verkar kanske skrytig. Kanske ett hederligt Midnattslopp är bättre eller verkar det för mainstream? Kan man ens ha en tröja som är flera år gammal eller borde man ha något nytt och nygjort? Annars kanske de tror att Helsingborg marathon 2014 var senast jag sprang. (Ungefär som kaffebarerna som stoltserar med en White guide-utnämning från 2013. Jag slutar aldrig undra, vad som hände sen…?)

Jag provar alla tröjor minst tre gånger vardera och ändå går jag hemifrån i långärmat.  För att den är diskret och utan reklam. Utan årtal och skryt.

Det blir lite varmt och jag kan bara tolka det som att jag behöver shoppa…

För den skull inte sagt att jag tänker slänga mina finsishertröjor. För de har sina användningsområden de också.  En liten SIFO som avslutning:

Hur använder du dina finishertröjor?

 • På jobbet?
 • På gymmet?
 • På stan?
 • Att sova i?
 • Att städa i?
 • På stranden?
 • Att springa i?
 • Hänger på galge och sparar oanvända som minne?
 • Annat?
0

11 Kommentarer

 • Svara
  Johanna
  21 maj, 2019 kl 20:36

  Bara att springa i. Men jag är ganska kräsen med passformen, sitter den dåligt får den ligga kvar i garderoben.
  Håller för övrigt helt med om kaffebarerna som har White Guide-utmärkelse från 2013 och sedan ingenting – det är ju ändå lite konstigt. Glömde de bort hur man gör cappuccino sen eller?

  0
  • Svara
   Anna
   21 maj, 2019 kl 22:32

   Jättekonstigt! Eller så sa baristan upp sig och ersattes med en random arbetssökande utan intresse för kaffe… hemska tanke :)

   0
 • Svara
  Anna
  21 maj, 2019 kl 21:50

  Har ingen finisher-tröja men vill bara säga att jag såg dig idag i lund när du kom ut från espressohouse vid stortorget och gick till din cykel.
  Tänkte jag skulle gå fram och säga hej och tacka för att du skriver rolig blogg att läsa men var på väg till tåget och ville inte heller framstå som en stalker. Säger hej nu istället!
  Anna

  0
  • Svara
   Anna
   21 maj, 2019 kl 22:35

   Haha, avslöjad med handen i kaffekoppen alltså :) Du får säga hej nästa gång i stället! Fast det funkar bra här på bloggen också :)

   0
 • Svara
  pernillabredolt
  22 maj, 2019 kl 12:30

  Tränar i dem. Gymmet, springa. Men har slängt eller inte tagit emot X antal också pga skulle aldrig använda dem.

  0
  • Svara
   Anna
   22 maj, 2019 kl 20:18

   Finns inget värre än fula och oformliga finsishertröjor i fel storlek. De kan de lika bra behålla. Ligger ändå bara och skräpar!

   0
 • Svara
  Michelle
  22 maj, 2019 kl 14:56

  Jag har sagt i flera år att jag ska göra en quilt (tror de heter så? du vet typ en filt) av dom, men det verkar aldrig bli av. Men någon gång kommer det hända! Vill absolut inte slänga dom, men vill inte heller ha på mig dom.

  0
  • Svara
   Anna
   22 maj, 2019 kl 20:18

   Spännande! Skicka gärna en bild när du är klar!

   0
 • Svara
  Lisa
  22 maj, 2019 kl 21:13

  Sparar dem som ljuva minnen :-) Och en del av dem använder jag ofta, särskilt dem från NY och Hbg, de har New Balance och de har verkligen grymma tröjor

  0
 • Svara
  Ida
  24 maj, 2019 kl 21:24

  De gigantiska bomulls-tischorna får fungera som pyjamaströjor, de i funktionsmaterial är reserv-kläder när en ska träna och allt annat vettigt i klädväg redan är i tvätten….

  0
  • Svara
   Anna
   27 maj, 2019 kl 07:08

   Så funkar det här också! För de där kristillfällena kommer liksom alltid någongång!

   0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.