Aktuellt

Cykelhelg

På världens mesta löparhelg gjorde jag tvärtemot alla andra. Cyklade…

Lördag förmiddag. Sociala flöden börjar fyllas av Göteborgska bajamajaköer och ljusblåa linjer i marken. De följs några timmar av medaljbilder av alla sorter. Några håller upp den, andra biter i den, några slänger den i gräset, men ALLA har en. Utom hon som precis cyklat 54 kilometer för att stilla sin abstinens.

Söndag förmiddag. Marathon-appen från Köpenhamn går varm. Jag har en lista med löpare som jag följer. Bekanta, instabekanta, och not som much bekanta men som jag ändå är nyfiken på. Det är de som satsar mot sub3 och de som bara vill överleva. De är de som jag inte vill ska slå min tid från förra gången…

Jag uppdaterar appen medan jag dricker kaffe, åker buss, tittar på orientering, går på toa, äter äpple och tittar på prisutdelning. Jag är simultan som få, och det är sjukt spännande att följa alla. Vad händer med farten, är det energitorsk, en skada eller bara ett toabesök? Hjärnceller på högvarv.

När folk gått i mål och jag sett alla instamedaljer är det min tur att svettas. På cykel såklart för sånt tycker höfter om.  Tänker mig en runda på 42195 meter dagen till ära, men får feeling och plussar på lite.

Jag fick ingen medalj men i alla fall en nakenfärgad finisher-t-shirt från Köpenhamn som jag kan använda när ingen ser…

0

8 Kommentarer

 • Svara
  Johanna
  19 maj, 2019 kl 23:08

  Haha jag har en likadan tröja som jag också tänkte använda när ingen ser… 🙈 men jag har nu kompensationsanmält mig till Helsingborg!

  0
  • Svara
   Anna
   20 maj, 2019 kl 22:09

   ÅÅÅ vad kul!! Därfår man i alla fall inte hudfärgade tröjor :)

   0
 • Svara
  Johanna
  21 maj, 2019 kl 20:38

  Ja det ska bli superkul! Har du förresten sett att Helsingborg fått en ny kaffebar? Jag måste prova!

  0
  • Svara
   Anna
   21 maj, 2019 kl 22:30

   Nej berätta mer!! vad heter den? Jag måste också prova!

   0
   • Svara
    Johanna
    22 maj, 2019 kl 08:26

    Brukets kaffebar! Den kom upp som tips på instagram och jag har höga förväntningar! Vi får prova ihop någon gång :-)

    0
    • Svara
     Anna
     22 maj, 2019 kl 20:13

     Hittade den själv genom avancerad googling! Ser fantastiskt ut. Det måste vi absolut prova. Hade jag varit frisk i benen hade jag redan föreslagit en löprunda upp längs kusten redan igår, men nu går ju inte det. Du och Joakim kan springa så cyklar jag, och så tar vi tåget tillbaka sen :) Eller så väntar vi till alla kroppsdelar sitter där dom ska :)

     0
 • Svara
  Ingmarie
  22 maj, 2019 kl 10:09

  Du är inte ensam om att inte ha fått lopp-medalj. Men vi borde få för god fantasi och kämparglöd!🤩

  0
  • Svara
   Anna
   22 maj, 2019 kl 20:17

   Ja vi är fasen bäst på det! Guldmedaljer skulle vi ha!

   0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.