Aktuellt

Burpees – lösningen på allt

Jag alternativtränar. Hittar möjligheter, tillfredsställer träningssug och blir en gladare människa. 

cross cage

Fredagsmyset består av ett pass i buren – cross cage. Jag är beredd på att allt inte kommer att funka. Att jag kommer behöva tänka om och göra annorlunda. Jag står ut med att folk tycker att jag är konstig och tvärtemot. Jag bryr mig faktiskt inte ett dugg, bara jag får röra på det jag kan röra på.

Vi jobbar i cirklar om 8 minuter och varje cirkel avslutas med en minuts konditionshöjare. Eller cardio som det heter om man inte är född på stenåldern.

Cardio alltså. Hur lätt är det med en höft som inte samarbetar?

Cardio 1 = skidhopp. Går fetbort. Jag ersätter med burpees.

Cardio 2: jumping jacks. Nehepp. Inte det heller. Jag ersätter med burpees.

Cardio 3: höga knän. Jo, tjena. Jag ersätter med… burpees.

Burpees är faktiskt den enda konditionshöjande övning som fungerar med en ond höft.

Sån tur att hela passet avslutas med två minuter burpees till världens bästa burpees låt.

Så. Med det sagt. Jag har gjort min ranson av burpees. Nu är det din tur…

0

6 Kommentarer

 • Svara
  Ingmarie
  17 maj, 2019 kl 20:35

  kan inte låta bli att skratta trots att det bara är sorgligt… Men kanske vi lär oss en dag att lyssna innan det är för sent. Men samtidigt tror jag inte vi ska vara för hårda mot oss själva. Folk blir skadade av alla möjliga anledningar! Vi kanske hade haft ännu mer ont på flera olika ställen om vi inte kutat/tränat! (Det tror jag. Räcker jag lyssnar på mina inaktiva kollegor…)
  Hur som helst så känns din skada lika mysko som din. Du kunde kuta 3h precis före och jag körde intervaller. Sen var det good bye. Och jag kan hoppa så sulorna glöder men jogga i max snigelfart.. Ett virus?

  0
  • Svara
   Anna
   18 maj, 2019 kl 09:23

   Eller hur, skitskumt. Jag kunde göra många konstiga övningar på ett cirkelpass jag var på men inte belasta på ett ben…. Cykla funkar hur bra som helst och knäböj. Tur att man kan träna nått i alla fall, även om det blev många burpees….

   0
 • Svara
  Hannas krypin
  18 maj, 2019 kl 08:28

  Burpees är den värsta övningen jag vet. Näst efter armhävningar. Bra jobbat med dina burpees. :-)

  0
  • Svara
   Anna
   18 maj, 2019 kl 09:24

   Lika bra att älska både burpees och armhävningar. Annars får man så tråkigt när man är löpskadad i benen :)

   0
 • Svara
  A-mamman
  18 maj, 2019 kl 21:13

  Tack men nej tack, hoppar över burpees just idag… Fick en del igår och på onsdagar är det oundvikligt, på passen med Pischa. En gång i april började passet, efter rätt jobbig uppvärmning, med 100 burpees. Japp, ett hundra stycken. Sedan fick man hela två minuter vila innan nöjet att köra vidare med passet.

  0
  • Svara
   Anna
   19 maj, 2019 kl 07:25

   Just som uppvärmning tycker jag inte om den! Tant behöver en lite lugnare start :)

   0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.