Aktuellt

Lättlurad till långpass

För att få igenom en orienteringshelg i Karlskrona lockade familjens samlade orienterare med långpass, skog och hav. Det lät fint och jag nappade såklart. Men de hade inte lagt alla fakta på bordet…

Det framgick inte att de bokat rum på ett mindre fräsigt vandrarhem med toalett i korridor. Där rummet luktade skunk redan innan orienterarnas träskiga kläder gjort entré. Och utsikten alltså, ger den inte en helt ny innebörd till begreppet ”a room with a view”…?

Det framgick inte heller att den runda jag blivit tilldelad startade utanför en stärkelsefabrik som luktade minst sagt annorlunda. Eller att SMHI lovat kraftigt regn och 15m/s.

Men tur var väl det. För då kanske jag hade lagt in mitt veto och familjen fått orienteringsabstinens och blivit sura. Jag hade sprungit på en skånsk åker som det blåst och regnat minst lika mycket på, och jag hade aldrig fått veta vad en stärkelsefabrik egentligen luktar.

Nästa långpass springer jag i Portugisiska berg. Längs vägar som kantas av apelsinträd.

Fint så. Fast rummet lär lukta likadant. Så som det blir när tre personers samlade svett-tvätt kryddar tillvaron! Men ändå så värt!

Var springer du din nästa långpanna?

0

3 Kommentarer

 • Svara
  Nipe
  17 mars, 2019 kl 20:18

  Men alltså var fasen bodde ni?! Nästa gång får ni boka typ Scandic så ni kan njuta av Karlskrona och havet. En långpanna runt Trossö, Björkholmen, Saltö, Dragsö, Ekholme och upp på Bryggareberget för att se ut över stan och vattnet. Eller varför inte våra Påsktävlingar i Ronneby, med långpanna längs Blekingeleden och avsluta på Café Mandeltårtan i Brunnsparken.

  0
  • Svara
   Anna
   18 mars, 2019 kl 21:41

   Alltså jag vet inte. Hur de ens hittade stället vet jag inte, men det var många som skulle bo där så de hängde väl liksom på. Scandic bodde jag på förra gången, en betydligt flashigare frukostview! Skriver upp dina tips på bra-att-ha-när-jag-är-i-krokarna-nästa-gång! Tack tack!

   0
 • Svara
  Ingmarie
  19 mars, 2019 kl 04:22

  Jösses! Bra skallbensträning om inte annat… ;-)Portugal kommer kännas extra lyxigt och guldigt! jag ska springa min nästa långpanna på ännu mer kuperade stigar än i Portugal. På höghöjd. Och inga apelsinträd men gott om kaktusar. ;-)

  0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.