Aktuellt

Garmin-utlöst nervsammanbrott

Jag har tröskelintervallpass 2 på schemat och har laddat mentalt sedan jag slog upp ögonen i morse. Klockan 14.00 ska det ske, och det är 6 st femminutersintervaller som ska bockas av. Lätt klump i magen. Jag vet ännu inte att själva löpningen kommer att vara den enklaste biten på dagens löpäventyr.

Klockan 13:45 kommer jag på att jag måste programmera klockan. Så att den piper snällt åt mig och berättar vad jag ska göra.

Med det startar ett sextio minuter långt krig. Garmin Connect hittar inte klockan. Garmin Express vill uppdateras och tar ett år på sig. Connect och Express, vad är egentligen vad liksom? Vet att det har gått via telefonen förut men ingen hittar telefonen, och när Garmin Connect plötsligt känns vid telefonen igen har den startat någon synkroniering utan ände. Jag hinner både klä på mig och smygäta torkade bananer utan att något händer.

Dessutom har jag döpt passet till ”6×5 min tröskel” vilket gör att den kommer LÅÅÅNGT ner i listan av pass. Jag måste därför scrolla skavsår på mina pekfingrar för att se om passet kommit in. Vilket det aldrig gjort.  Listan går nämligen i sifferordning och inte datumordning. Och när jag scrollar råkar jag klicka in mig på andra pass, måste backa ut och börja om. Scrolla igenom listan igen från 10×3 och neråt….

I ren ilska döper jag om mitt pass så att det ska hamna först. Det heter numera:” 1″. Kort och gott. Jag kommer aldrig någonsin förstå vad det innebär men när jag väl fått in det i klockskrället kommer det att ligga överst. Alltid något. Tills jag blir arg nästa gång och får skapa passet ”0”…

Efter fyramiljonertrehundratjugoåtta försök slår det mig att det bråkat så här en gång tidigare. Och då hjälpte det att radera några gamla pass. Testar. Och det funkar.

Så nu frågar jag öppet till Garmins klockprogrammerare som aldrig någonsin kommer att läsa det här: Hur svårt kan det vara att ge ett felmeddelande, typ: ”minnet fullt”?  Så hade jag sluppit uppdatera klockan, starta om datorn, starta om telefonen, slå av och på bluetooth, svära, bli sur och nästan strunta i att springa.

Anyway. Jag sprang sen. En timme försenad. Men det var lika jobbigt för det.

Avklarat pass 2/10 av tröskelpassutmaningen. Nästa gång väntar 6×5 minuter. Jag ska programmera klockan redan ikväll…

0

19 Kommentarer

 • Svara
  andreas
  21 februari, 2019 kl 22:20

  hmm de går mycket fortare att göra passet direkt i klockan. Ligger lite knepigt i menyerna -> löpning -> träning -> intervaller där man man ställa in hur många (6) hur långa (5min) och om man vill ha uppvärmning och cooldown, jag brukar ha på de även om jag kör de eller inte. krånglar bara med pass i datorn och lägger över om de är stegar eller andra upplägg!

  0
  • Svara
   Anna
   24 februari, 2019 kl 08:45

   Försökte det också i desperation, men fick inte in någon uppvärmning och nerjogg bara själva intervallerna??? Och det lät som ett jobbigt upplägg…

   0
   • Svara
    Ida
    26 februari, 2019 kl 19:48

    Man väljer det längst ner, om uppvärmning/nedvarvning ska vara av eller på. (Men då får man själv trycka LAP sen när man är färdiguppvärmd, går inte ange längden).

    0
    • Svara
     Anna
     27 februari, 2019 kl 07:16

     Ahhh, tack för tips! Ska testa nästa gång! Ska bara bli frisk först…

     0
 • Svara
  Hans Broomé
  21 februari, 2019 kl 23:26

  Samma här. Lite olika var det ligger beroende på vilken Garmin du har, men det är bra mycket enklare att ställa in direkt på klockan om det bara är X intervaller med samma längd + vila (distans eller tid).

  0
  • Svara
   Anna
   24 februari, 2019 kl 08:46

   Jag får kolla in det. Gjorde ett försök men lyckades inte få med uppvärmning/nerjogg…

   0
 • Svara
  Ingmarie
  22 februari, 2019 kl 05:39

  Jag kör enkelt. Tom toms ”laps” på 1 min. För mig funkar ett stoppur i värsta fall. Pallar inte lägga ner så mycket tid på en sån sak. :-O
  Roligt att vi körde samma utan att veta! Jag la till 10 x 30-15 för jag inbillar mig att det kanske, kanske kan göra mina ben lite, lite snabbare.

  0
  • Svara
   Anna
   24 februari, 2019 kl 08:46

   Nej jag hade ju hunnit springa en mil på tiden det tog att reda ut eländet. Helt crazy!

   0
 • Svara
  Ingmarie
  22 februari, 2019 kl 05:40

  Men nästa vecka varierar jag lite! :-)

  0
 • Svara
  A-mamman
  22 februari, 2019 kl 15:53

  Och jag hade förmodligen blivit så sur att jag inte kunnat springa sen! Jag kan faktiskt inte springa om jag är på riktigt dåligt humör. Då vill jag krossa porslin eller möjligen sparka på en stubbe i skogen.

  0
  • Svara
   Anna
   24 februari, 2019 kl 08:47

   Krossa porslin hade känts underbart där och då! Fast jag hade inte offrat löpningen. Kan man springa och krossa samtidigt?

   0
 • Svara
  A-mamman
  23 februari, 2019 kl 20:16

  Hej, jag igen. Efter ungefär ett år utan att lyckas köpa nya löparskor (förutom ett par för herrar, som fick underkänt efter två rundor), så måste jag fråga dig: har du tips på modell på bra allroundsko? Jag gillar verkligen mina New Balance för terräng men har annars inga märken som jag föredrar. Vill bara hitta ett par skor som är sköna och lämpar sig för löpning på grus och asfalt. Det ska inte vara en sko för bara snabbhet och intervaller eller bara långa pass med mängdträning. Förstår du mitt dilemma? Många butiker har ju inte alla märken, jag har så sent som idag provat Sketchers tex, de finns ju inte överallt = svårt prova många olika vid samma tillfälle.
  Så, om du har tips på en sko som du gillar så kollar jag gärna upp den modellen. Tack och hej!

  0
  • Svara
   Anna
   24 februari, 2019 kl 08:50

   Jag kör ju New Balance 1500 typ till allt. Den är egentligen kanske inte avsedd för alla underlag jag springer på, eller alla distanser för de slits ut extremt fort. Men de är så sköna! Har kört adidas adios boost tidigare som jag också gillade. Tålde mer men är lite stummare. Brook pure connect älskade jag men har slutat tillverkas. Vet inte om de har någon bra uppföljare. Ska faktiskt till skoaffären inom väldigt kort och shoppa lite nytt. Återkommer med vad jag hittar!

   0
   • Svara
    A-mamman
    25 februari, 2019 kl 14:55

    Tusen tack, världen bästa löparbloggerska! Ska genast kolla in NB 1500.

    0
    • Svara
     Anna
     26 februari, 2019 kl 07:18

     Tack själv världens bästa bloggläsare! De är fantastiska. Men man får typ prenumerera på dem för de slits snabbt 😱

     0
     • A-mamman
      26 februari, 2019 kl 09:21

      Och så ditt nya inlägg med länk till bl a Brooks sida – kanon ju! Jag gjorde testet där och kommer delta i möjligheten att bli skotestare genom Jogg. Tack för tips!

      0
     • Anna
      27 februari, 2019 kl 07:18

      Lycka till! Jag älskade som sagt en av deras tidigare modeller. Hade varit jättekul att prova igen!

      0
 • Svara
  Hannas krypin
  23 februari, 2019 kl 21:58

  Och så säger de att ”löpning är så enkelt. Det är bara att dra på kläderna och ge sig ut….”

  0
  • Svara
   Anna
   24 februari, 2019 kl 08:50

   Haha, det är ju värsta ljuget :)

   0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.