Aktuellt

Tvättkö

Dottern klagar på att hennes rosa tröja legat i tvättkorgen i flera månader utan att bli tvättad. Det är sant. För i den här familjen går det 10 träningsklädestvättar på en vanlig. Den som vill ha människokläder tvättade kan få vänta länge…

Men det är inte bara i tvättstugan det märks att vi är en tränande familj. Det är ju de där flipbelten som hänger över alla dörrhandtag, och halvätna bars som ligger och väntar på nästa pass.

Det är träningskläderna som är lite smutsiga, men tillräckligt rena för att användas en gång till. Som inte kan läggas tillbaka i lådan men heller inte slängas i tvätten, och därför ligger ligger lite stylish över en valfri fåtölj eller stol .

Huset pryds även av passupplägg och mikrofon-muffar, sport-identpinnar och gamla kartor. Saker som har en förmåga att hamna precis överallt.

Också orienterarnas träsk-skor som står på vädring utanför dörren alltså. De som är portförbjudna på grund av odören.

Ingen kan missa att det bor träningsnördar i denna familj. Och den som vill ha en rosa tröja tvättad gör bäst i att tvätta själv.

0

7 Kommentarer

 • Svara
  A-mamman
  9 januari, 2019 kl 09:05

  En liten detaljfråga: vad är det för tröja hon har? Du har väl en hel del träningskläder i den rosa färgskalan, kan det inte tvättas tillsammans? Jag kör alla mina träningskläder (utom ett par vita plagg) i mörk 60 grader, tillsammans med barnens vanliga tröjor, underkläder, byxor och annat. Det funkar utmärkt, känns inte som att något är mer ofräscht än annat utan kan blandas, och all lukt försvinner i vanlig tvätt med vanligt tvättmedel (det verkar en del ha problem med).

  0
  • Svara
   Anna
   9 januari, 2019 kl 20:17

   Jo teoretiskt hade det säkert gått hur bra som helst. Det är bara det att min tvättmaskin har ett träningsklädesprogram som jag använder till träningskläderna. Och då hade det känts helt fel att lägga ner en människotröja :) Lite som att ha höger strumpa på vänster fot. Ja det är säkert någon diagnos…

   0
   • Svara
    A-mamman
    9 januari, 2019 kl 20:25

    Träningsprogram? Wow!

    0
 • Svara
  Staffan
  9 januari, 2019 kl 09:57

  Ja, det där med förvaring av använda löparkläder som kan användas ytterligare någon gång innan de tvättas är ett förvaringsproblem i vår minimala tvättstuga och långsmala trånga hall. Det är begränsat för hur många småsvettiga löparjackor som kan hänga på krokar här och var. VI har också väldigt mycket träningskläder i högen för jämnan tycks det

  0
  • Svara
   Anna
   9 januari, 2019 kl 20:19

   Och sen har man en halvanvänd löparjacka som man liksom glömmer bort (eller inte hittar för att man har hängt den på en dold krok) , och tar en ny…Så har man plötsligt två halvanvända istället för att ha en slutanvänd och redo för tvätten.

   0
 • Svara
  Johanna
  9 januari, 2019 kl 18:47

  Ja hjälp ja, så mycket träningskläder som hänger överallt. De kan absolut användas en gång till (och en gång till osv…) innan de tvättas. Man ska ju ändå inte slita på reflexerna genom onödiga tvättar, har jag hört. Fast mest är det för att vi inte har egen tvättmaskin och det är ju så tråkigt att boka tvättid!

  0
  • Svara
   Anna
   9 januari, 2019 kl 20:19

   Tvättstugor är det värsta. Hade jag inte haft egen tvättmaskin vetetusan hur jag hade luktat…

   0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.