Aktuellt

Letat i klockan

När Skåne är som gråast och man behöver lite krydda i tillvaron är det guld värt att ha en Garmin fullproppad med spännande gamla pass att välja mellan.

Idag faller valet på ”Långpass med fartökningar”. Bestämmer mig innan jag ens hunnit klicka mig in och kolla vad som avses. Det verkar helt enkelt lite mer fancy än alternativen ”Löppass (3)”, ”Gustav 3”, AlfaLaval 4 och ”Nybörjare 2×2 + 3 min”…

Anyway. Bakom den flashiga rubriken döljer sig ett 22 kilometers långpass som inleds med hela 60 minuters uppvärmning. Så att till och med jag hinner få upp motorn. Därefter tre likadana fartökningsblock med en minuts vila emellan.

Vi snackar:
3 minuter i maratonfart
2 minuter, marafart minus 10 sekunder/km.
1 minut, marafart minus 20 sekunder/km

Första varvet dör jag i maratonfarten. Knäcks lite lätt mentalt innan jag inser att jag kan skylla på kombinationen uppförsbacke och motvind. Det går lättare sen…

Regnet lättar dock inte. Det regnar så jag att hela årsransonen känns avklarad. Det regnar så att det känns torrt att duscha efteråt. Med mängden vatten jag vrider ur sportbh:n efteråt känner jag mig väl värd lite skånsk vårsol i morgon. Moln, skingra eder!

0

Inga kommentarer

    Kommentera

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.