Aktuellt

I fel kretsar?

Alltså många tycker att jag springer mycket och långt. Jag tycker oftast att jag springer helt lagom långt. Fast ibland råkar jag hamna i sällskap där det känns det som jag inte springer alls…

Under de senaste veckorna har jag träffat på sånna människor. Som promenerar i 72 timmar i sträck på träning, eller som tränar sig i att vara vakna 48 timmar i sträck för att kunna springa så långt utan att somna.

När en av dessa långlöpare frågar vilka lopp jag är anmäld till märker jag att svarar lite undflyende. Som att maraton inte räknas. Jag är bara anmäld till Köpenhamn och Helsingborg. Helt vanliga hederliga maraton. Utan sena nätter, helvetesgap, mytomspunna fantasifigurer eller flashiga vyer.

Men ändå. Maraton får funka. Det är ju hyfsat långt. Men den där halvmaran i Barcelona om två veckor säger jag inget om. Jag vet inte om jag bara glömmer den eller om det helt undermedvetet känns som den inte räknas.

I så fall blir jag rädd för mig själv.

Jag älskar ju halvmaror och maror. Jag springer gärna jättelångt, men lockas faktiskt inte av att vara uppe så länge att jag börjar hallucinera. Hellre ett etapplopp med sträckan utspridd på olika dagar än en jättesträcka där jag inte får sova.

Och bara för att andra lockas av det blir ju inte mina lopp mindre värda. Precis som någon annans 5-kilometrare räknas lika mycket som min mara.

Det fattar jag ju. Ändå kan jag inte riktigt smälta att jag inte nämnde halvmaran…

0

8 Kommentarer

 • Svara
  A-mamman
  27 januari, 2019 kl 21:45

  Lurigt det där, med påverkan. Ultralopp i omväxlande natur verkar lite nice (om man alls kan springa så långt – not me) eller en sk backyard som en kul grej. Men att t ex mata 6 dygn på en 1 km bana i ur och skur, hunger och nöd – why?! Det verkar inte roligt på något endaste lilla sätt. Men en mara i en stad, att avsluta med medalj runt halsen, det är något att bli avundsjuk på. Tycker jag.

  0
  • Svara
   Anna
   28 januari, 2019 kl 21:15

   Hunger och nöd, nej det lockar faktiskt inte. Det finns så galet många andra grejer som gör, så jag kör på dem istället!

   0
 • Svara
  andreas
  28 januari, 2019 kl 11:25

  Jag blev jätte avis på barcelona! hoppas de blir en solig utflykt :)

  0
  • Svara
   Anna
   28 januari, 2019 kl 21:16

   Det är sol där just nu i alla fall. Fast inte precis varmt…. Blir svårt att veta hur man ska klä sig! Vi får satsa på sol mellan åsarna i sommar :)

   0
 • Svara
  Johanna
  28 januari, 2019 kl 18:58

  Wow för Barcelona! Låter superhärligt!

  0
  • Svara
   Anna
   28 januari, 2019 kl 21:17

   Ska bli jättenajs. Vi har kollat in kaffebarerna och vet precis var vi ska gå. Det kan liksom inte gå fel :)

   0
 • Svara
  Märta Johansson
  28 januari, 2019 kl 21:11

  Jag är inte alls heller lockad av superdupermegalånga lopp som tar ett helt dygn eller mer. På natten sover jag. Punkt. Däremot lockar en massa annat, i alla möjliga distanser, bara det inte är på natten.

  0
  • Svara
   Anna
   28 januari, 2019 kl 21:18

   Nej natten är jobbig. Jobbigt att vara vaken, jobbigt att se, och läskigt med alla djurfantasier…. :)

   0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.