Aktuellt

Att blogga under garderobsrens

Jag försöker blogga medan Fredrik gått loss på träningsklädesgarderoben. Han hävdar att den är överfull och han har rätt. Men ännu har ingen orkat ge sig på den. Inte förrän nu…

Jag försöker formulera något om kvällens öppet hus på gymmet när han kommer farande med en svart löparjacka anno 2012. Jag har inte använt den på säkert tre år, utom möjligen när jag haft några skrikiga byxor som krävt svart överdel. Han tycker den kan slängas men jag tänker att jag kanske råkar hamna i ett par skrikiga tights fler gånger…

Jag ska precis skriva hur olönt det känns att spinna 30 minuter när han kommer utrusande med en turkos överdragsjacka som inte varit utanför garderoben sedan förra våren. Han tycker den kan slängas men jag tänker att det är bra med en jacka som det INTE står Instruktör och Nordic Wellness på. I fall jag någon gång skulle vilja vara anonym på ett annat gym…

Precis när jag kommit till utläggningen om yogan och mitt ljusrosa nagellack som med all oönskad tydlighet släpper igenom det blåa från blånageln under, är det dags för nästa jacka. Den är helsvart och vinterfodrad. Senast skådad i Umeå under något skidpass inför Tjejvasan 2005. I slänghögen menar slängfetischisten, men hon som tycker att saker är bra att ha tänker att den kanske blir livsnödvändig nu när hon springer i ROSA buff som inte alltid matchar orangea jackor…

Den röda tröjan som gör sig bra till den årliga Tomtelöpningen får heller inte slängas trots dess sparsamma användningsfrekvens.

Den är egentligen bara den rosa cykeljackan från bortre stenåldern som han får min välsignelse att kasta. Samt alla Gococostrumpor med hål på stortån som jag trodde jag skulle orka laga men aldrig hann.

Så nu har jag en galge ledig. Undrar vad jag ska shoppa…

0

8 Kommentarer

 • Svara
  Helena
  29 januari, 2019 kl 08:00

  Min garderob är proppfull men när jag står där och ska slänga dem så minns jag hur dyrbara de var att köpa … så blir de kvar, oanvända.

  0
  • Svara
   Anna
   30 januari, 2019 kl 08:15

   Vi lider av samma slängsvårighetssjuka. Tänk om man skulle sälja dem…..

   0
 • Svara
  Mia
  29 januari, 2019 kl 08:55

  Jag borde sortera mina underställ någon dag… Dom där svarta riktigt gamla från CRAFT som kliar och har hål i sömmarna till exempel. Ach. Kan vara bra att ha!

  0
  • Svara
   Anna
   30 januari, 2019 kl 08:14

   Gamla underställ åker ut när de luktar fast de är rena. De är liksom självutsorterande. Det är värre med den där vintertröjan som man använder en gång var fjärde år när alla andra av någon mystisk anledning ligger i tvätten. Fast den är ju bra att ha just då….

   0
 • Svara
  Märta Johansson
  29 januari, 2019 kl 20:38

  Det är ju ungefär som när vi försöker övertala dottern att ge bort leksaker hon inte använt på X antal år :-)

  0
  • Svara
   Anna
   30 januari, 2019 kl 07:56

   Hon har min fulla förståelse om hon vill spara dem för att ”de är bra att ha” :)

   0
 • Svara
  Hannas krypin
  30 januari, 2019 kl 15:10

  Jag har också svårt att göra mig av med kläder. Det jag inte är säker på hamnar i förrådet. Har massor med kläder i garderoben som hamnat i förrådet istället. För att det kanske är bra att ha.

  0
  • Svara
   Anna
   30 januari, 2019 kl 20:15

   Man borde sätta datum på lådorna man sätter i förrådet. Och har man inte saknat dem på ett år så får man snällt slänga….

   0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.