Aktuellt

Springer du på vintern också?

En av de konstigaste frågorna som finns är ”springer du på vintern också?”

Lite som ”äter du på vintern också?” Eller ”sover du på sommaren med?” Fast jag vet att det finns många solskenslöpare. Precis som jag är en solskenscyklist av rang. Men till skillnad från cykling tycker jag att löpning går alldeles ypperligt att göra på vintern. En inbiten cyklist säger såklart samma sak om cykling men för mig tappar sporten all tjusning när det tar längre tid att klä på sig än att cykla!

Anyway. Det var frostigt ute idag. Kallt, eller för att använda ett modernare ord: krispigt. Ni vet den där bitande känslan i kinderna, och den knallröda färgen på samma kinder när man ser sig i spegeln efteråt. Så underbart! Tänker att det är synd om solskenslöparna som missar festen. Tänker att de hade gillat det om de bara hade provat. Vem kan inte gilla det liksom? Vem kan inte gilla den varma cappuccinon efteråt. Och filten.

Så. Vad jag vill ha sagt? Ut med dig bara.

Sen kan du strunta i att gå till tandläkaren direkt efteråt. Själv sitter jag bedövad upp till hårfästet och undrar när jag ska få äta igen. Blir det inte fler uppdateringar på den här bloggen vet ni att jag har svultit ihjäl.  För en fånig spricka i en fånig tand.

 

0

8 Kommentarer

 • Svara
  Johanna
  13 december, 2018 kl 14:11

  Så klart springer jag även på vinter :) haha, det är ju en konstig fråga eller hur…

  0
 • Svara
  A-mamman
  13 december, 2018 kl 14:44

  Undrar om de som harvar på löpband gör det hela året eller bara på vintern, och var går i så fall deras gräns? ”Nu är det under +15 ute så då springer jag inne” eller ”Vankas det minusgrader så går jag in”. Jag vet inte, vet bara att snövit vinter är bland det vackraste som finns, varför inte uppleva den joggandes?

  0
 • Svara
  Helena
  13 december, 2018 kl 21:28

  Människor är konstiga… Klart man springer ute året om – även om jag njuter väldigt mycket av att vi flyttat in i Atleticum nu på torsdagsträningarna och att korta intervaller därmed kan köras i linne och korta tights ;-)

  0
 • Svara
  Emma
  13 december, 2018 kl 22:44

  Jag gillar att springa på vintern, då slipper man bli överhettad och så är det ju som du säger väldigt härligt efter.
  Blev också lite förvånad idag då min nya garmin-klocka fav mig utmörkelsen ”Kylan”- för att ha kört ett pass i minusgrader. De hittar alltid nåt att berömma mig för 😊

  0
 • Svara
  Staffan
  14 december, 2018 kl 08:20

  Det är ju så få dagar som verkligen är så här men tre, fyra minusgrader, vindstilla, solsken, fullt med snö i träden och så tassa på en stig eller grusväg där snön dämpar allt ljud, det är riktigt svårslaget!! Alltför kallt, neråt -15 grader gillar jag inte att springa i även om det går men det är heller inte så många dagar som är så kalla, oftast är det ju ett mellanting av gråväder, ett par plusgrader, regn som kanske fryser på till isgata nästa morgon, inte så roligt men ändå, fullt springbart

  0
 • Svara
  Hopihopi
  14 december, 2018 kl 13:29

  När det blir kallare än -15° springer jag inte, men annars nog. Regn, rusk, snö, sol, vind… spelar ingen roll, jag springer

  0
 • Svara
  Ingmarie
  14 december, 2018 kl 20:01

  Ja DEN frågan har man ju fått några gånger. Ungefär som folk undrar om jag spradar även nu. Fattar ingenting… ;-)

  0
 • Svara
  Lisa
  14 december, 2018 kl 22:33

  Jag liksom tittar dumt på dem när de frågar. Fattar ingenting. Fast det är klart, de tittar ju lika dumt på mig när jag berättar att långpass är det bästa som finns

  0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.