Aktuellt

Ojämnt…

Jag gillar jämna siffror. Därför tog jag ut lite statistik för att se hur årets totala löpmil såg ut. Och om det fanns någon lämplig siffra att putsa till så här på årets sista självande dagar.

Förstå antiklimaxet när jag läser 265,7 mil. det finns ju inte en jämn siffra så långt ögat når. 275 hade ju varit ganska jämt och fint men inte ens jag hinner 9,3 mil till på måndag.

Snittet 5,10 mil i veckan är inte jämt heller. Hade jag skippat de där sista milen hade siffran blivit 5 mil i veckan och mycket snyggare. Fast det hade ju varit tråkigt. Man vill ju sällan putsa siffror neråt, när uppåt är mycket roligare.

Om jag får som jag vill landar 2018 på 268,4 mil. Men då måste familjen ge sin välsignelse till Lund Runt på självaste nyårsafton då jag egenligen borde fylla tortellini och och snurra nyårssnittar.

Var det landar återstår att se, men ojämnt som attan blir det. Jag laddar mentalt för att lämna 2018 med en ful siffra. Och drömmer om 300 snygga mil 2019…

Men viktigast. Milen ska vara minst lika fantastiska som 2018. För jag tror tamejtusan jag njöt av varenda en!

0

7 Kommentarer

 • Svara
  Mia
  29 december, 2018 kl 13:29

  Nu ifrågasätter jag om vi verkligen är twins igen… Måste vara två(löpar)äggstvillingar i så fall. Har inte en aning om hur många mil jag spriungit, men minns att jag sprang EXAKT 17K i förmiddags. Det kanske är lite nördigt ändå :)

  0
  • Svara
   Anna
   30 december, 2018 kl 10:19

   Haha, det hade jag inte heller någon aning om förrän jag kollade statistiken. Sen gillar jag jämna siffror, det spelar inte någon roll VILKA siffror bara att de är fina :)

   0
 • Svara
  Anna-Karin
  30 december, 2018 kl 14:16

  Hej Piggelina-Anna! Har du tips på något/några kul lopp (gärna trail) i Skåne? Jag vet att Stävie trail hade varit optimalt, men den helgen är jag på ett bröllop, så det funkar dessvärre inte. Jag är mest intresserad av perioden januari-slutet av april, men tar gärna emot tips från augusti framåt också. Jag kommer nämligen att bo deltid i Lund (bor annars i Helsingfors) fr.o.m. början av januari, och skulle gärna pricka in lokala lopp (har inte tillgång till bil, så platsen måste gärna gå att nå någorlunda enkelt med kollektivtrafik från Lund). Vad gäller sträckan har jag sprungit allt mellan 0-55 km, men har haft en längre löpsvacka, som jag nu vill komma ur. Gott Nytt År!

  0
  • Svara
   Anna
   30 december, 2018 kl 22:14

   Skrylleloppet är i slutet på april, 10 km i skogen fast på motionsspår. I februari finns ett jätteroligt lopp på svampabanan i Tomelilla (winter cross run) men det är nog inte helt enkelt att ta sig dit utan bil. Om man inte samåker med någon. Tyvärr ska jag inte dit själv i år, annars hade du kunnat åka med mig. Finns fina lopp på Österlen i mitten av april också (http://www.osterlentrail.se/), jag är anmäld till 21:an men finns både kortare och längre att välja på. Återigen svårt att åka kollektivt. Hmmm, svårt det här, ska fundera lite till och se vad jag kommer på. Och finns det inte så kan jag alltid guida dig på skånes bästa fikarundor :)

   0
 • Svara
  Åsa, Mittliv-Mittval
  30 december, 2018 kl 21:15

  Jag gillar också när siffrorna är fina, men egentligen spelar det ju verkligen ingen roll. Jag har lugnat ner mig betydligt med sånt med åren. Kanske börjar jag bli gammal eller så lägger jag numera fokus på annat nörderi. Men visst är det svårt att stanna när klockan visar 10,8 km…..

  0
  • Svara
   Anna
   30 december, 2018 kl 22:08

   Haha, nej det är ju helt crazy egentligen. Fast det verkar svårt för många, så det är säkert helt normalt beteende :)

   0
 • Svara
  Anna-Karin
  4 januari, 2019 kl 20:51

  Tusen tack Anna. Jag skall kolla in loppen du nämnde. Och fikarundor låter prima :-)

  0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.