Aktuellt

Historielektion om bloggens begynnelse

Jag började blogga på stenåldern, när antalet träningsbloggar kunde räknas på 10 fingrar och när alla kände till alla. När jag blev smickrad av att någon ville betala två paket müsli för att jag skulle recensera deras produkt…

Mycket har hänt. Bloggar har kommit och gått, omvandlats, förfinats och moderniserats. Min är pretty much the same som då. Fast jag har slutat att skriva om vilken mat som skyddar mot cancer och löpningens effekt på kärlen. Nu ordbajsar jag mest om mina äventyr i världen. Och är lika förvånad varje gång någon tycker det är intressant. 

Igår såg jag i statistiken att någon hittat min blogg via ett inlägg hos Cecilia Isberg daterat 2008. Klickade mig dit och hittade hennes topp tio bästa bloggar från då… Nostalgin fann inga gränser!

Ni som var med på den tiden kommer kanske ihåg Ume-Fredrik och Fitnessbloggen-Cizzi. Deras bloggar är borttagna sedan länge. 

Mjölksyra var min absoluta favorit. Tyckte deras bilder var sååå coola och ville också kunna göra sånna. Vi använde väldigt lite foton på den tiden och många bloggare visste man inte ens hur de såg ut.

Redan då var jag äldst och den enda i församlingen som hade barn. Därför bloggades det väldigt lite om barn. Under de elva år som passerat har den ena bloggen efter den andra gått igenom träna-med-barn-stadier, medan jag själv  börjar njuta av friheten att kunna träna utan att behöva hinna hämta barn. 

PUMA. Den första bloggen jag hittade. Det var Träningsglädje-Sara innan hon avslöjade sitt namn. Som har förnyat och förändrat sin blogg så många gånger att jag tappat räkningen för länge sen. Och som landat i världens skönaste frihetsblogg full av kontraster. 11 år senare har hon inte tappat mig!

Min egen blogg beskriver Cecilia så här. År 2008 alltså:

En absolut favorit i bloggvärlden… mycket för att jag så ofta tycker precis som Anna, som skriver bloggen. Fast hon är mycket duktigare än jag på att springa jättelångt och sådär. När hon skriver om sina löprundor brukar jag snabbt stänga ned innan jag hinner få dåligt samvete.

Hon skulle bara veta att det som klassades långt 2008 bara är uppvärmning i dag…

Hur länge har du läst bloggar och har du några roliga bloggminnen från förr?

0

10 Kommentarer

 • Svara
  Helena
  20 december, 2018 kl 21:15

  Haha, jag kommer ihåg den bannern… Har föjt Sara i många år också. Andra, som Maraton-Mia och Petra Månström, tillhör dem som jag läste under en period men som jag aldrig besöker längre (om nu bägge finns kvar?) Många trender som kommit och gått inom träningsbloggarsegmentet, både vad gäller bloggarnas utseeende och vad man skriver om. Idag är ju en blogg utan foton något nästintill unikt. Vad gäller trenderna så finns det ju många som passerat, men kokosoljehypen och chia-hysterin finns bland dem som poppar upp först i mitt medvetande. Var personligen inte något större fan av någon av dessa :-)

  0
  • Svara
   Anna
   21 december, 2018 kl 17:56

   Ja Marathon-Mia var också en de första jag började följa. Och Spark i baken-Terese och upp&hoppa-sofy som då hette något helt annat. Bloggar utan foton känns ju så där kul… däremot har jag aldrig kommit vidare från kategorin bloggar med fula foton… :)

   0
 • Svara
  Ingmarie
  20 december, 2018 kl 21:38

  Undra om vi någonsin mötts utan våra bloggar…? Hemsk tanke!
  Har läst bloggar jag vet inte hur länge.Började själv 22/9 2007. :-O Ett tag var det ju väldigt hysteriskt om barfotalöpning. Och goodiebags. :-)

  0
  • Svara
   Anna
   21 december, 2018 kl 17:58

   Nej det hade vi nog inte! Så många människor man faktiskt lärt känna genom bloggen, helt underbart ju! Vi träffades första gången hos Cykelmygga, kommer du ihåg ? :) Också hade du ett jättecoolt iphoneskal kommer jag ihåg!

   0
 • Svara
  A-mamman
  21 december, 2018 kl 14:09

  Haha, hade ingen aning om att Sara kallat sig (eller i alla fall bloggen) för Puma! Jag har tappat räkningen på år som jag varit flitig bloggläsare men visst minns jag några som har försvunnit. Själv började jag blogga hösten 2012, skrämmande länge sedan. Och min blogg har ändrats lite, till det bättre vill jag tro, men i stort är den sig lik med en blandning av vardag, barn, natur, resor och träning. Jag läser inte många rena träningsbloggar så om någon har tips på sådana så är jag tacksam! Piggelina är såklart min favorit vad gäller löpning.

  0
  • Svara
   Anna
   21 december, 2018 kl 17:59

   Tack snälla du! Hoppas folk delar med sig av lite tips! Är också nyfiken, då jag är sugen på lite ny inspo!

   0
 • Svara
  pernillabredolt
  21 december, 2018 kl 17:27

  Kul med nostalgi tripp. Din blogg har jag läst väldigt länge, kan ha hittat den genom Puma 2009 när jag började läsa bloggar och själv började skriva på min.

  0
  • Svara
   Anna
   21 december, 2018 kl 18:02

   Superkul ju! Om vi inte passar oss blir det blogginlägg från rollator-rally på pensionärshemmet vad det lider :)

   0
   • Svara
    pernillabredolt
    25 december, 2018 kl 11:04

    Haha! Hade nog gjort succé precis som hon den bloggande gamlingen :)

    0
 • Svara
  Helena Olmås
  23 december, 2018 kl 09:19

  Det var tider det…hjälp vad tiden går!

  0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.