Aktuellt

Vintertights

Vi måste snacka vintertights. 

Jag sprang en fantastisk runda i morse. I ett krispigt Malmö tassade jag runt medan solen sakta orkade sig över horisonten och hustaken. Jag har egentligen ingenting alls att klaga på, men jag måste få vara lite bitter. Vintertights alltså, vem designar sånna?

Den viktigaste funktionen med vintertights måste ju vara att inte glipa. Att inte släppa den isande luften inpå skinnet. Varför är då alla vintertights 4 centimeter KORTARE än vanliga tights? Och midjan 4 centimeter lägre…

Nu har jag förstås inte provat alla vintertights i hela världen men jag har ju ändå en sisådär 6 par här hemma. Alla med samma tillkortakommanden. Så nu behöver jag er hjälp. Vilka vintertights är långa i benen (alltså jag är inte extremlång, jag behöver bara ett par normallånga), och vilka lämnar ingen glipa i midjan?

Någon kommenterade mina vintertights på insta med kommentaren: ”klä sig varm eller springa sig varm”

Det funkar inte på mig. Så här års springer jag mig inte varm. Jag har full mundering inklusive tumvantar modell TJOCKA, och efter 13 km är mina kläder helt torra. Förutom buffen som jag snorat ner litegrann…

Det torde vara den här bristande värmealstringen som gjorde att jag inte ens märkte att det var 35 grader på långpassen i somras….

0

12 Kommentarer

 • Svara
  Ingmarie
  27 november, 2018 kl 21:17

  Jag är exakt samma men tack o lov fryser jag inte så mycket om benen OM jag har kjol. Annars är jag rökt. Förlåt, förfrusen…

  0
  • Svara
   Anna
   28 november, 2018 kl 07:17

   Nej överkroppen är värst här med, men det är skönt med varma ben också 🤗

   0
 • Svara
  Lotta
  27 november, 2018 kl 21:51

  Funkar super med underställ och vanliga löpartights 👍🏻

  0
  • Svara
   Anna
   28 november, 2018 kl 07:19

   Jag vet, men jag har försnillat mitt tunna underställ 😰. Med mitt tjockare underställ blir det för korvigt….

   0
 • Svara
  Helena
  27 november, 2018 kl 22:32

  Vad har du för märken/modeller nu då?
  Jag har 3 par av en modell från asics som tyvärr inte verkar finnas längre :-( (med windstoppermaterial) med perfekta ben. De kanske har någon nyare modell som funkar för dig? Har aldrig testat Nikes vintertights men längdmässigt funkar deras vanliga tights bra på mig. Köpte några vintertights från Craft i början av min löparkarriär eftersom alla talade/skrev så varmt om dem, men kunde snabbt konstatera att även om de hade bra benlängd hjälpte inte det när de började hasa neråt efter några hundra meter (och nej, det var inte jag som köpt fel storlek).

  Vad gäller midjan har jag inte så mycket input; finns ju en del tights som går ända upp till naveln men dem brukar jag hålla mig borta från :-)

  0
  • Svara
   Anna
   28 november, 2018 kl 07:21

   Jag har mest Craft… Det behöver inte gå till naveln, men gärna inte visa sparbössan när man knyter skorna 🤣. Har också svårt för jättehöga!

   0
 • Svara
  Charlotte
  27 november, 2018 kl 22:45

  Jag köpte från blacc. De är långa till mig, jag är 162 o de är för långa, men funkar ju ändå. Hög midja med snörning. Tycker inte de är supervarma dock.. här var -3 idag o jag hade underställ under.

  0
  • Svara
   Anna
   28 november, 2018 kl 07:23

   Skönt att slippa två lager, blir så många saker att hålla reda på 🤣. Men är det enda chanse att få långa ben så får man ju börja fundera. Tack för tips!

   0
 • Svara
  A-mamman
  28 november, 2018 kl 09:13

  Mina funkar men minns inte om jag har SOC eller Rönnish, dock vill jag tipsa om underställ under vanliga tights eller under lösare byxor (orienteringsvariant?). Funkar bra tycker jag! Och så strumpor med ull när det är kallt.

  0
 • Svara
  Åsa
  28 november, 2018 kl 20:33

  Jag kör längdskidbrallor, finns med windstoppermaterial och lite högre i midjan. Inte super tighta men inte på något vis fladdriga.

  0
 • Svara
  Marina
  29 november, 2018 kl 12:22

  Köpte precis ett par från Nike, provsprang i tisdags – sköna lagom höga, behövde inte justera en enda gång och varma. De är inköpta på löplabbet.

  0
 • Svara
  Lotta
  1 december, 2018 kl 21:21

  Lite sent svar.. :) Men mitt bästa tips är vintertights från Ullmax. Bra pris, sköna, långa, hög och bred midja.

  0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.