Aktuellt

Långpass med fart. Och beredskap att hoppa i diket

Stoppa pressarna, jag har sprungit ett pass med fart…

Vet inte vad som flög i mig men plötsligt blev jag sugen på mitt favoritpass från Portugal, vi snackar långpass med inslag av fartökningar.

10 + 20 minuter i marafart
15 minuter i marafart minus 10 s/km
10 minuter i marafart minus 20 s/km
5 minuter fri fart

Men idag är det inte fartökningarna som är utmaningen. Det är vädret. Med smäll-tät dimma ser jag typ 20 meter framför mig,  och hinner springa vilse på min egen uppfart innan jag kommer ut på rundan. Springer på mindre vägar och undrar hur nära bilarna måste vara för att se mig. Med tanke på hur sent de väjer, inser jag att jag inte syns alls. Springer med ständig beredskap att hoppa i diket.

Mot mörker finns reflexväst, men vad gör man för att synas i dimma? Någon som vet något smart? Vill ju inte bli pannkaka.

 

0

10 Kommentarer

 • Svara
  Annelie
  8 november, 2018 kl 20:15

  Undrar om präktigt stark pannlampa syns?

  0
  • Svara
   Anna
   15 november, 2018 kl 07:42

   Syns gör den nog, problemet är att man inte ser något själv i dimman. Allt blir liksom ännu vitare och tätare. Och då vet man ju inte var man hamnar :)

   0
 • Svara
  Ingmarie
  8 november, 2018 kl 20:59

  Eller sån där blinkande lampa man kan ha på hojjen? Löpband är troligtvis säkrast…

  0
  • Svara
   Anna
   15 november, 2018 kl 07:43

   Det skulle nog funka. Löpband funkar inte. Då dör jag av tristess….:)

   0
 • Svara
  Susanne Bornmar
  9 november, 2018 kl 10:04

  Reflexväst i fluorerande gul färg gör sig faktiskt rätt bra i dimma också. Helt klart bättre än inte alls! Sprang hem från jobbet igår. I dimma. Och även om det fortfarande var ljust (klockan var 15) så syntes man dåligt. Men jag noterade ändå att cyklister, andra löpare eller hundägare på hundpromenad mm som hade gul reflexväst på sig, syntes väldigt mycket bättre än dom utan.

  0
  • Svara
   Anna
   15 november, 2018 kl 07:43

   Smart! Tack för tips!

   0
 • Svara
  Staffan
  9 november, 2018 kl 12:07

  Pannlampa är ju väldigt bra men problemet med dimma och hängande fukt i luften är att det kan blir som en vit film framför ögonen som gör att du själv ser väldigt dåligt, faktiskt sämre än utan pannlampan, då är kanske reflexkläder kombinerat med någon form av blinkande ljus som inte sitter nära ögat bra, det finns billiga band man sätter på armen som både kan blinka och lysa med ett fast blått sken, de använder jag ganska ofta när jag behöver synas lite extra.

  0
  • Svara
   Anna
   15 november, 2018 kl 07:44

   Den kombon blir nog det vinnande konceptet. Reflexkläder plus blinkande ljus. Jag kör på det nästa gång! Tack för tips!

   0
 • Svara
  Märta Johansson
  10 november, 2018 kl 09:03

  Nej man ser verkligen inte mycket i den här dimman. Säkrast att välja bilfria vägar :-S

  0
  • Svara
   Anna
   15 november, 2018 kl 07:45

   Ja så är det förmodligen. Men de gånger man inte lyckas med det verkar reflexväst plus blinkande ljus vara konceptet! Jag testar och utvärderar nästa gång!

   0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.