Aktuellt

Not so avundsjuk!

När jag står tittar på löptävling kliar det i benen. Jag blir avundsjuk på allt det där som är ett race. Smärtan, glädjen, känslan av att vara stark. Och svag. Runner’s high, publikens stöd, high fajvsen, och gåshuden på armarna. Att beskåda en open water-simning framkallar ingen avundsjuka alls!

När Fredrik kliver på båten mot starten på Hallands väderö fryser jag å hans vägnar. Tycker synd om alla gummimän och kvinnor som strax ska ner och kriga i det svarta bottenlösa havet.

Och eftersom det inte är någon vidare publiksport passar jag på att ta en löptur. I karg och bitvis rå natur, bland får och kor, njuter jag i min ensamhet, medan drygt 200 badmössor guppar i otakt över havet.

Och till skillnad från en målraka i löpning kommer alla simmare in till målet i Torekov från olika håll. Det var uppenbarligen svårt att hålla kurs. Jag hade förmodligen inte hittat fram ännu!

Det enda jag egentligen blev avundsjuk på var källarfranskan i målgång. Så oväntat och så mycket godare än kexchoklad och äckliga återhämtningsdrycker…

Blir du avis på andras rejs? Eller är du glad att slippa?

0

10 Kommentarer

 • Svara
  A-mamman
  27 augusti, 2018 kl 08:50

  Alltid glad att slippa, är ingen tävlingsmänniska! Men din beskrivning ”det svarta bottenlösa havet” lockar nog inte så många nya till simtävlingar :)

  0
  • Svara
   Anna
   29 augusti, 2018 kl 20:41

   Neeej…haha. Förlåt simsporten för att jag skrämmer upp folket :)

   0
 • Svara
  Mia
  27 augusti, 2018 kl 12:37

  Det blev ingen simmare av mig…trots århundradets typ varmaste sommar. All cred till dem som hoppar i!

  Jag kan bli avis på rejs eftersom det är så härligt att gå i mål! :D

  0
  • Svara
   Anna
   29 augusti, 2018 kl 20:42

   Alltså jag har badat massor, men värmen hjälper ju inte mot sjöodjuren på djupt vatten. De frodas säkert då… Säkrast att hålla sig vid land :)

   0
 • Svara
  Ingmarie
  27 augusti, 2018 kl 20:50

  Bara avis om jag själv tänkt vara med men inte kan…Och lite på F fastän jag inte planerat vara med. Tror det var skithäftigt! Det där att simma tillsammans är speciellt och jag är evigt tacksam jag lärt mig och får vara med om det!

  0
  • Svara
   Anna
   29 augusti, 2018 kl 20:43

   Hihi. Jag är mest förvånad att en fryslort som du ens kan tänka dig att simma. Det kan inte jag :) Men såklart superkul att du hittat en träningsform du tycker om. Speciellt när foten är stukad!

   0
 • Svara
  Ingmarie
  27 augusti, 2018 kl 20:51

  Och havet är varken svart eller bottenlöst. ;-)

  0
  • Svara
   Anna
   29 augusti, 2018 kl 20:44

   Svart var det allt….. men botten fanns nog, det erkänner jag. Fast väldigt långt ner…

   0
 • Svara
  Märta Johansson
  27 augusti, 2018 kl 22:22

  Jag blir avis på alla lopp. Oavsett vad det är för sport, oavsett om det är nåt jag själv sysslar med eller inte. Folk som kör lopp utstrålar ju alltid sån lopp-pepp :-) (helt omöjligt ord att skriva ihop förresten)

  0
  • Svara
   Anna
   29 augusti, 2018 kl 20:45

   Jag blir inte avis på sånt som är kallt, eller sånt som är läskigt :)

   0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.