Aktuellt

Håller jag på bli en friluftsnörd?

Jag brukade gilla löpartidningar. Inspireras. Nu har jag kommit på mig själv med att tycka de är rätt tråkiga. Att den stora inspirationen istället kommer från friluftstidningarna. Alltså ge mig ett nummer av Utemagasinet och ett par månader extra semester om året. Men snälla låt mig slippa träningstips för tjejmilen! 

Orienteringshalvan av familjen har äntligen hittat hem. Jag vet att Simon skrivit om orienteringsstjärnan Tove Alexandersson i något nummer av Runner’s och tänker att dottern kan tycka det är spännande att läsa om. Så hon inte får orienteringsabstinens…

Knatar i väg till affären. Kollar in framsidan som förvisso är galet fin, men som ingenstans avslöjar att det är i den här tidningen jag kan läsa om Tove. Blir osäker. Dessutom är den inplastad så jag inte kan smygbläddra.  Det finns ingenting annat på framsidan jag vill läsa om. Gravid har jag varit, löparvagnarna är sålda med vinst, och jag vill verkligen inte ha ett nytt träningsprogram till midnattsloppet. Ska jag ändå våga chansa?

Slår till och håller tummarna för att det är rätt nummer. Bläddrar snabbt igenom tidningen. Det är liksom gammal skåpmat. Jag har läst det förr. Jag har sett semesterträningstips på utegym och jag vill inte veta hur jag håller vikten i sommar. Men jag hittar Tove och det är spännande såklart. Hon är liksom Charlotte Kalla fast mycket mindre känd. Varför fick hon inte ens en liten rubrik på framsidan? Hon om någon inspirerar ju.

Anyway. Plockar fram Utemagasinet igen och fastnar på varje sida.

Min favoritfrystorkade mat har fått bästa betyg och jag glädjer mig åt att ha bra smak. Bergans friluftskläder ser grymt najs ut och det hade varit kul att planera ett äventyr som krävde lite inköp… Och Norge alltså, vilket plejs. Det är nästan så att jag lockas av den sagolikt beskrivna kajakturen men bara nästan. Jag är ju fortfarande lite rädd för eskimåsvängar… Glamping känns tryggare, camping med lyxkant. Fast tält utan lyxkant lockar lika mycket. Kanske lite av båda? Jag till och med sneglar lite på uteköken men de är ju typ olönt i grillförbudets tid. Och Bornholm! Chefen. Jag. Behöver. Semester.

Jag blir inte inspirerad av löpartidningen men av utetidningen. Håller jag på förvandlas till en friluftsnörd? Det gör mig inget. En sån nörd är jag gärna!

Vilka tidningar tycker du är roligast?

0

3 Kommentarer

 • Svara
  Ingmarie
  29 juli, 2018 kl 22:10

  Haha! Visst är det härligt hur man kan ändras och förändras! Jag som varit värsta asfaltsnötarnörden kan inte ens fundera på en asfaltsrunda (än mindre ett LOPP) och från att ha vägrat doppat huvudet nu gladeligen simmar både här och där och i princip alltid är blöt om skallen. Nörda på!!!!! Jag läser ytterst få tidningar för det finns inga om swimrun… ;-) Men tack o lov är nätet fullt av härlig läsning!

  0
 • Svara
  Cherie
  29 juli, 2018 kl 22:19

  Känner faktiskt lika dant, löpartidningarna inspirerar inte för det känns som det är samma sak som upprepas tidning efter tidning. Men har inte vågat ge mig på någon annan tidning ännu :)

  0
 • Svara
  Hannas krypin
  31 juli, 2018 kl 11:28

  För några år sedan läste jag IForm och Topphälsa men tröttnade rätt snart då det är samma sak. Gå ner i vikt, bli snabbare på femman/milen och så vidare. Blev sugen för något år sedan och köpte en Topphälsa men blev så besviken. Samma skräp fortfarande. Har man läst ett nummer så har man läst alla. Iform är ännu värre, deras nyhetsbrev är inget annat vikthets och dåligt samvete.

  0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.